Zatímco natáčení videí, típání screenshotů nebo streamování her na konzoli PlayStation 5 je otázkou stisku jednoho tlačítka, sdílení pořízených nahrávek a screenshotů je o něco zdlouhavější. Musíte do Galerie médií nebo karty Nedávno vytvořeno a odtud nasdílet obsah na sociální sítě. Pro úpravu slouží aplikace Share Factory Studio přímo na PlayStationu.

Brzy by mohl být celý proces výrazně jednodušší. Sony testuje novou funkci mobilní PlayStation App, ve které by se mohly automaticky objevovat všechny videa a screenshoty, které na konzoli pořídíte. Obsah by dostal vlastní kartu v rámci kategorie Herní knihovna. Odtud byste pak mohli obrázky a videa uložit do zařízení, tedy do mobilu nebo tabletu, případně odeslat do další aplikace, ať už jde o sociální sítě, editory videí nebo třeba cloudové úložiště.

Výhodou propojení aplikace s konzolí je i to, že v apce pořízená média zůstávají i 14 dní po jejich smazání z konzole. Nevýhodou je naopak omezení v podobě maximálního rozlišení videa 1920 x 1080 a zůstává také časový limit 3 minuty. Pokud byste natočili klip ve vyšším rozlišení, v aplikaci se prostě neobjeví a budete jej muset sdílet přímo z konzole. 

Sony novou funkci testuje s vybranými uživateli aplikace v Japonsku a Kanadě. Dá se předpokládat, že jakmile vyladí všechny chyby, uvolní ji do celého světa. V rámci betatestu je novinka dostupná i bez předplatného PlayStation Plus. Funkci je každopádně nutné v aplikaci aktivovat, nezapne se automaticky.