Společnost Sony na probíhajícím digitálním veletrhu CES 2021 nastínila přibližná data vydání několika očekávaných her, včetně Ghostwire: Tokyo, Project Athia nebo Pragmata. Na závěr prezentace si vzal slovo generální ředitel a prezident, aby se pochlubil výsledky konzole PlayStation 5.

Bohužel nevíme, kolik kusů se prodalo. Jim Ryan ale avizuje, že PS5 zaznamenala nejlepší start v konzolové historii a v prvních měsících překonala PlayStation 4. Oficiální čísla prodejů můžeme očekávat v nadcházejících měsících, Sony má v plánu uspořádat setkání investorů a prozradit jednotlivé detaily.

Nehledě na to mohl být úspěch next-gen konzole ještě lepší. Japonská společnost totiž nedokázala uspokojit poptávku a nabídnout konzoli každému, kdo si ji stále chce koupit. Očekává se, že zájemci budou na svůj kus čekat ještě několik měsíců. Podle analytiků se Sony podařilo v prvním měsíci dodat do obchodů 3,4 milionu kusů PS5. V letošním roce hodlá Sony zintenzivnit distribuci, aby zajistila pravidelné dodávky konzolí do online obchodů a snad i kamenných prodejen. Nové zásoby jsou očekávány v průběhu příštího měsíce.

PlayStation 5 u nás vyšla 19. 11. 2020.