Již dříve jsme vás informovali o zpětné kompatibilitě chystaného PlayStationu 5. Sony se právě na ni zaměřila a chce, abychom si na nové konzoli mohli užít více než 4000 her z PS4. Proto společnost vybrané hry testuje, aby se ujistila, že budou na připravované konzoli fungovat.

To jsme si alespoň mysleli, dokud se na internetu neobjevil nyní již smazaný tweet populárního streamera Lance McDonalda, který se věnuje převážně Dark Souls a Bloodborne.

„V minulosti okolo tohoto panovaly zmatky, a já to nyní mohu objasnit: PlayStation 5 rozjede všechny hry z PlayStationu 4, aniž by byly na seznamu testovaných her. Sony pokračuje v testování titulů, ale systém vám nezabrání v tom, abyste spustili netestovanou hru,“ uváděl McDonald. Smazání tohoto tweetu poté odůvodňuje tím, že k výrobci konzole chová úctu.

Z toho bychom tedy mohli vyčíst, že mimo hlavních exkluzivit si na pátém PlayStationu skutečně budete moci zahrát úplně všechny hry, které na předchozí generaci vyšly. Je však otázkou, jak poběží hry, které nebudou testovány.

Dalším příjemným překvapením je únik fotografií černé varianty ovladače DualSense, který nahradí současný DualShock. Mimo klasické bílé by nám tedy byla k dispozici i jeho černá verze. Sice nevíme, kým byly fotky pořízeny, ale spekuluje se, že byly vyfoceny v jedné z továren.