PlayStation 5 má na kontě více než 20 milionů prodaných kusů, pochlubila se Veronica Rogersová ze Sony serveru GamesIndustry.biz.

Konzole překročila důležitý milník 18 měsíců po uvedení na trh. Nebýt celosvětového nedostatku komponent, dosáhla by této hranice mnohem dříve. O PS5 je totiž obrovský zájem a společnost během zbytku roku plánuje výrazně navýšit výrobu. Předchozí generace, konzole PS4, hranici 20 milionů kusů překonala za 15 měsíců.

Zajímavé je, že podle údajů z května měla PS5 na kontě 19,3 milionu prodaných kusů. Za měsíc tak konzoli koupil minimálně necelý milion lidí.

„Neúnavně pracujeme na tom, aby byl PlayStation 5 dostupný pro všechny, co ho chtějí,“ dodala viceprezidentka Sony pro globální prodej a poděkovala fanouškům za jejich dosavadní podporu.

V poslední zprávě Sony uvedla, že během aktuálního finančního roku očekává prodeje o 56 % vyšší ve srovnání s předchozím obdobím. To jde ruku v ruce s navýšením výroby a vyřešením logistických problémů. Více jsme o tom psali zde.