Na konci července se začala testovat beta nové verze systémového softwaru PlayStationu 5. Po obdržení zpětné vazby v Sony na novinkách zapracovali a dnes aktualizaci vypustili do světa pro všechny. Každý majitel nové generace konzole tak může nově hrát v rozlišení 1440p, užívat si snadnější organizaci sbírky her a nové sociální funkce.

Abyste mohli hrát v rozlišení 1440p, potřebujete kompatibilní televizi nebo monitor, stejně tak hru, jež běží v rozlišení 1440p, případně hru s vyšším nativním rozlišením, například 4K. V takovém případě se rozlišení sníží, což by mělo zlepšit vyhlazování hran. Viz video níže.

Nově můžete také vytvářet seznamy her, které usnadňují organizaci vaší knihovny. Vytvořit můžete až 15 různých seznamů (respektive klasických složek) a do každého dát až 100 titulů, bez ohledu na to, zda máte hru fyzicky, digitálně nebo přes streamování. Stejnou hru můžete přidat do více seznamů her.

PS5 nově podporuje rozlišení 1440p

DALŠÍ NOVINKY V AKTUALIZACI:

- Možnost porovnat rozdíl mezi stereofonním a 3D zvukem na stejné obrazovce a poté vybrat preferované nastavení.

- Při návratu do hry se v horní části herního centra zobrazí probíhající aktivity, abyste se mohli nejsnadněji a nejrychleji vrátit tam, kde jste skončili.

- Možnost požádat člena party o sdílení obrazovky, abyste mohli sledovat jeho hraní.

- Když se připojíte do party, jejíž členové hrají hru, ke které se můžete připojit, obdržíte oznámení.

- Možnost zobrazit profil uživatele, kterého jste si právě přidali mezi přátele.

- Možnost posílat nálepky a hlasové zprávy členům skupiny.

Během září bude vylepšena aplikace PlayStationu, aby umožnila spustit PS Remote Play přímo z aplikace na zařízení se systémy Android a iOS. Stačí, aby aplikace byla propojena s PS5 a konzole v režimu odpočinku.

I uživatelé PS App budou moci požádat jiného člena party hrajícího na PS5 o spuštění sdílené obrazovky, aby mohli sledovat hraní svého kamaráda přímo z aplikace.