Společnost Sony konečně odpověděla na důležité otázky ohledně kompatibility PlayStation 4 periferií a příslušenství u PlayStationu 5. Jak se dalo očekávat, kompatibilita bude zachována, ovšem PS5 hry si s DualShockem 4 nebudou rozumět. V Sony věří, hry pro PS5 by měly využívat nové funkce a možnosti, které tato platforma přináší, včetně bezdrátového ovladače DualSense - hmatová odezva a adaptivní spouště.

V tomto případě se tedy Sony vydala proti proudu. Konkurenční Microsoft slíbil, že Xbox Series X bude podporovat všechna zařízení z Xboxu One, a to ve všech hrách.

Přečtěte si také: PlayStation chystá DualSense V2 s výrazně delší výdrží

Jiná je situace u oficiálních speciálních ovladačů, volantů, arcade sticků a flight sticků z PS4. Ty budou podporovány ve všech hrách, zatímco DualShock 4 bude fungovat pouze u zpětně kompatibilních her z PS4.

U PS5 jsou podporovány Platinum a Gold Wireless headsety z PS4, jakož i headsety třetích stran, které se připojují přes USB port nebo zvukový konektor. Ovšem doprovodná headset aplikace nebude s PS5 podporována.

PlayStation 5 si rozumí také s PS Move Motion ovladači a PlayStation VR Aim ovladači. Zachována je také podpora PlayStation kamery, která bude pracovat na PS5 u her, které podporují PlayStation VR. Pro připojení kamery je vyžadován adaptér, který bude majitelům PS VR poskytnut bez dodatečných nákladů. Další informace o získání adaptéru se máme dozvědět později.

Isabelle Tomatis ze Sony závěrem článku láká na nové informace o PlayStationu 5, které mají brzy následovat. Že by se potvrdila prezentace State of Play? Údajně se má konat příští týden.

PlayStation 5 vyjde koncem letošního roku.