Datum vydání a cena PlayStationu 5 je v aktuální chvíli velmi plačivým tématem. Microsoft včera prolomil ledy, když konečně představil data vydání a cenu obou nových modelů Xboxu; míč je teď na straně Sony, která prozatím mlčí.

Je možné, že se prozrazení dočkáme v průběhu příštího týdne, kdy Microsoft původně své představení plánoval také. Jenom se muselo posunout v důsledku včerejších úniků. Než se tak ale stane, všichni na internetu hledají jakékoliv náznaky toho, kdy se můžeme nového PlayStationu vlastně dočkat.

Z uniklé dokumentace pro „media remote“ lze ovšem vyvodit, že dříve než 17. 11., tedy týden po vydání Xbox Series X a S, to nejspíš nebude.

Brazilský web Tecnoblog se exkluzivně dostal ke zmíněné dokumentaci, která poukazuje na jeden zásadní fakt. Ovladač pro média bude mít čtyři dedikovaná tlačítka pro čtyři služby - Netflix, Spotify, YouTube a především Disney+.

Hlavní na tom je, že v Jižní Americe bude služba Disney+ spuštěna až 17. listopadu/novembra. Je tedy značně nepravděpodobné, že by PlayStation 5 před tímto datem vyšel. Naopak je tu i možnost, že přesně v ten den k vydání konzole dojde. Zdroje několika zahraničních serverů podle všeho říkají, že Sony interně snížila cenu jejich nové konzole v reakci na překvapivě levný Xbox Series X. Nebylo by tedy od věci, aby se případně posunulo i datum vydání co nejblíže Xboxu. Ale dříve než ten týden po vydání Series X a S to nejspíš nebude.

Další zajímavostí z dokumentace každopádně je i fakt, že ovladač obsáhne mikrofon, s jehož pomocí budete moci přes hlasové příkazy PlayStation 5 ovládat.