Sony pracuje na důležité aktualizaci systému PlayStationu 5, která zlepší kvalitu her a zážitky majitelům televizorů Samsung. Tituly běžící v rozlišení 4K při 120 Hz nefungují podle očekávání s aktivním HDR u různých modelů televizorů Samsung QLED, které podporují HDMI 2.1, včetně Samsung Q80T, Q90T a Q900R.

Problém má hráčům PS5 s těmito modely TV bránit hrát hry s povoleným HDR. Jediným aktuálně dostupným řešením je snížit obnovovací frekvenci na 60 Hz, případně deaktivovat High Dynamic Range (HDR).

Na oficiálním evropském fóru podpory moderátor společnosti Samsung napsal, že problém nesouvisí s firmwarem vybraných modelů televizorů, ale bude vyžadovat aktualizaci firmwaru PS5. Očekává se, že aktualizace pro PlayStation 5 bude vydána v průběhu dalšího měsíce.

„Chyba byla nalezena a společnost Sony očekává, že v březnu/marci vydá aktualizaci, která umožní 4K s HDR při 120 Hz,“ uvedl moderátor Samsungu a připomenul, aby majitelé pokaždé aktualizovali svou konzoli.

Druhou chybou, která čeká na opravu, jsou statistiky hráčů. Hráči se nemohou spolehnout na statistiky hraní v rámci systému PlayStation 5. Přitom možnost zjistit, kolik času jsme strávili u té a té hry, bylo vítanou novinkou. Bohužel se jedná o novinku, která moc nefunguje. V seznamu se zobrazují nesprávné hry nebo špatné informace. Data jsou tak nepřesná.

Přečtěte si také: PlayStationu 5 se zatím prodalo 4,5 milionu kusů