Už se nemusíme spoléhat na nákresy a vizualizace toho, jak bude PlayStation 5 vypadat. Na internet unikly fotografie od komise, které ukazují konzoli nové generace od Sony a ovladač DualSense ze všech stran.

Fotky nám dávají představu o skutečné velikosti konzole. PS5 má 39 cm x 10,4 cm x 26 cm (bez podstavce), zatímco Digital Edition bez Blu-ray mechaniky má 39 cm x 9,2 cm x 26 cm (bez podstavce). Oba modely v Sony navrhli tak, aby byly umístěny primárně svisle, ale fotografie FCC a NCC je v této poloze neukazují.

Na fotkách vidíme také všechny porty. Na první straně se nachází jeden port USB Type-C a jeden port USB Type-A. Na zadní straně jsou dva porty USB Type-A, HDMI, Ethernet a napájení. Prohlédnou si můžete i dva kabely, které jsou součástí balení (dva USB, HDMI a napájecí kabel).

Přečtěte si také: Enormní zájem o PlayStation 5. Obchody hlásí vyprodáno. Kdy bude další vlna?

Podívat se také můžete na vzhled krabiček pro příslušenství v podobě ovladače DualSense, headsetu Pulse 3D, HD kamery a ovladače Media Remote.

PlayStation 5 vyjde na našem trhu 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro) za verzi s mechanikou a 10 790 Kč (399 euro) za Digital Edition.