Dočkali jsme se poodhalení druhého z celkových čtyř projektů Platinum Games. Japonské studio nastínilo Project GG, jehož vývoj vede Hideki Kamiya, zakladatel firmy a tvůrce úspěšné Bayonetty.

V současné době víme, že jde o akci, kterou vývojáři přirovnávají k Ultramanovi, zatímco o svém starším titulu Viewtiful Joe mluví jako o Kamen Riderovi. To se dá pochopit hned dvěma způsoby. Buďto se nechají inspirovat populárním japonským hrdinou Ultramanem a žánrem tokusatsu nebo chtějí udělat titul stejně působivý jako je právě Ultraman.

Na projektu pracuje 15 lidí. V budoucnu by se měl tým rozrůst. V rozhovoru s Famitsu dokonce padlo, že titul chtěl vydat čínský Tencent, ale Platinum Games si ho hodlají vydat sami a mít plnou kontrolou nad hrou i značkou. Už jenom podle toho vám může být jasné, že studio má s Project GG velké plány a snad nás i příjemně překvapí. Navíc by hra měla být spuštěna na všech dostupných platformách. Jelikož je ale vývoj na začátku, můžeme očekávat konzole nové generace.

Project GG je druhou ze čtyř tajných her studia. První hrou byl The Wonderful 101: Remastered.