Před několika dny studio Frontier Developments zveřejnilo oznámení o nové aktualizaci hry Planet Zoo, a tak se dal očekávat příchod nového DLC. Zpráva s oznámením na sebe nenechala dlouho čekat.

13. 12. kromě opravy chyb a nových prvků vyjde také placený balíček s 8 druhy zvířat. Jedná se o tzv. Animal pack, který obsahuje více druhů zvířat, ale bez stavebního motivu. Tentokrát se zaměřuje na zvířata z travných plání a luk z různých koutů světa.

AKTUALIZACE 1.12

Každému novému balíčku předchází velká aktualizace, která kromě opravy chyb přináší i nové prvky hratelnosti. Ani nyní tomu není jinak.

Pro zapálené stavitele tu bude v sandboxovém režimu hry dostupný tzv. Diorama mód, který umožní stavět diorama. Fantazii se meze nekladou, a tak může vaše diorama obsahovat třeba celý výběh, případně jiné přírodní a stavební scenérie. Inspirací pro tento nástroj byl jeden z členů komunity Planet Zoo, což je skvělým obrazem pro Frontier Developments, protože s každým dalším obsahem vylepšují hru hlavně na základě zpětné vazby hráčů.

Když už ve hře máme školitele, tak proč je nevyužít k prohlídce zoo s průvodcem, sloužili hlavně k výkladům o zvířatech přímo u výběhu nebo zodpovídali dotazy zvídavých návštěvníků. Teď jim můžete naplánovat komplexní tematické trasy, kdy si návštěvníci vyslechnou výklad o několika druzích, ale i o zoo jako takové a jak funguje její infrastruktura či jak se zapojuje do povědomí o nutnosti ochrany zvířat ve volné přírodě.

Poslední drobností je vylepšení nástroje buldozeru, který byl doteď velmi nešikovně využitelný a odstraňovat některé věci bylo opravdu obtížné.

BALÍČEK PLNÝ ZVÍŘAT

Když se řekne louka a traviny, tak si každý představí úplně jiné zvíře, protože druhů, které preferují právě toto prostředí, je opravdu nepřeberné množství a úplně stejné množství hra již obsahuje. Nemusíte se však bát, protože ačkoli může název balíčku znít poněkud nudně v porovnání s některými již vydanými, nové vybrané druhy zvířat rozhodně nepatří mezi typické obyvatele, které si pod pojmem traviny představíte.

Balíček představuje osm druhů zvířat, která se mohou stát novými členy ve vaší zoo. Patří mezi ně pes hřívnatý, karakal, emu, klokan rudokrký, pásovec devítipásý, hyena žíhaná, pakůň žíhaný a do expozice pět barevných druhů motýlů – babočka paví oko, monarcha stěhovavý, otakárek fenyklový, phoebis sennae a morpho menelaus.

Motýly budou dalším druhem, který lze umístit do průchozí expozice, a budou úplně prvním druhem, jenž umožní smíchat do expozice několik druhů zároveň, což do teď nebylo možné. Každá expozice mohla obsahovat pouze jeden druh, bohužel to zatím bude možné právě jen u tohoto druhu hmyzu.

Nesmí chybět nový scénář kampaně, který prověří vaše schopnosti postarat se o tyto nové druhy a představí vám opět nějaká zajímavá úskalí, jež budete muset překonat. Scénář se bude odehrávat v prostředí Argentiny a vývojáři slibují, že přinese spoustu zábavy.

Aktualizace i placený balíček bude možné stáhnout 13. 12.