Retro střílečka Ion Fury od studia Voidpoint a společnosti 3D Realms lákala hráče hlavně využitím klasického enginu Build, který v minulosti poháněl klasiky jako Duke Nukem 3D, Shadow Warrior nebo Blood. I bez ohledu na engine šlo ale o zatraceně povedenou a zábavnou střílečku, takže snad nejsme jediní, kdo má radost, že na akci Realms Deep 2022 došlo k oznámení plnohodnotného pokračování.

Phantom Fury vrací do služby hlavní hrdinku Shelly “Bombshell” Harrison. Tu studio Slipgate Ironworks, jež má na svědomí akční adventuru Graven, vybavilo robotickou rukou a vyslalo na akční dobrodružství inspirované žánrem road movie. Hra slibuje více než 20 zbraní, pestré nepřátele a lokality i nejednoho náročného bosse. Těšit se můžeme také na vylepšování schopností robotické ruky nebo obleku hlavní hrdinky.

Tentokrát nás má čekat i o poznání více interaktivní prostředí, takže v roli Shelly budeme moci řídit vrtulník, hrát na arkádových automatech, hackovat terminály nebo řešit hádanky v prostředí. Tvůrci, jež z pozice vydavatele opět podporuje společnost 3D Realms, tvrdí, že jakmile něco spatříte, pravděpodobně s tím budete moci interagovat.

První trailer poukazuje na to, že můžeme tentokrát dát sbohem enginu Build a přivítat o něco modernější technologie, i když retro styl je stále na svém místě. Upoutávka navíc nešetří různými odkazy, třeba na trailer verze střílečky Duke Nukem Forever z roku 2001, a na samém konci odhaluje, že Phantom Fury nabídne také jakýsi crossover s klasickou střílečkou SiN z roku 1998. Očividně se vrací hlavní hrdina Blade i jeho ikonická pistole, takže půjde přinejmenším o hezké cameo.

Phantom Fury vyjde během roku 2023 ve verzi pro PC (Steam), PlayStation 5, Xbox Series X|S a Nintendo Switch. Připomínáme, že je stále ve vývoji expanze Aftershock pro originální Ion Fury. Tohoto přídavku bychom se měli dočkat ještě do konce letošního roku, i když je zajímavé, že během Realms Deep o něm nepadlo ani slovo.