Dnes, 30. 3. 2023, v osm ráno na serverech PlayStationu přistane březnová aktualizace Gran Turisma 7. Japonské studio Polyphony Digital si pro hráče připravilo pět nových vozidel, dvě nové varianty tratě Nurburgring, nové události i možnost zajezdit si při 120 Hz s proměnlivou obnovovací frekvencí (VRR) na kompatibilních monitorech a televizích. Dosud GT7 fungovalo na PS5 maximálně při 60 Hz.

Mezi novými automobily najdeme Audi RS5 Turbo DTM ’19, Mazda 3 X Burgundy Selection ’19, Porsche 959 ’87, Porsche Carrera GTS (904) ’64 a Toyota Alphard Executive Lounge ’18. Obě Porsche najdete u prodejce legendárních vozů.

Nové rozložení tratě Nurburgring je Nurburgring Endurance a Nurburgring Sprint. Na stejném okruhu rovněž najdete nové události Japanese 4WD Challenge 600 a World Touring Car 800. V Kyoto Driving Parku si užijete Porsche Cup a v Tokyo Expressway zase Japanese 4WD Challenge 600.

„Představujeme dvě nová uspořádání pro německý Nürburgring. Rozvržení Vytrvalostní kombinuje Nordschleife a Grand Prix do celkové délky 23 864 metrů. Tato náročná technická trať vede zkratkou přes úsek Grand Prix, aby se rychleji vrátila na Nordschleife. Toto uspořádání se proslavilo v závodech seriálu Nürburgring Endurance Series (NLS).“

„Rozvržení „Sprint“ zkracuje 4. zatáčku tratě Grand Prix a přináší krátkou trať o délce 3 629 m. Kompaktnost tohoto uspořádání je ideální pro napínavé závody mezi pomalejšími silničními vozy.“

Samozřejmě nemůže chybět nová lokalizace k focení. V režimu Scapes najdete Cherry Blossom (Třešňové květy). Nezapomeňte zavítat také do kavárny GT, kde objevíte nové menu zaměřené na rodinné vozy značky Toyota. Tady se jistě svezete s Toyota Alphard Executive Lounge ’18.

Potěší změny v modelu pneumatik, mají mít lepší stabilitu při jízdě přes nerovnosti a při průjezdu zatáčkami při nízkých rychlostech. Optimalizován byl model zahřívání a opotřebení pneumatik a aquaplaningový efekt na mokrém povrchu vozovky.

Změny se dotkly také vlivu aerodynamických efektů na vozy. Zvláštní pozornost v tomto případě měli vývojáři věnovat monopostům. Fanoušci si myslí, že se jedná o přípravu na nové vozy Super Formula SF23, které byly v lednu testovány.

Gran Turismo 7 je dostupné pro PlayStation 5 a PS4. Ve hře jsou české titulky.