Capcom ukazuje hororovou akci na PlayStationu 4 Pro. Vývojáři mají být dobře připraveni a hra by měla na staré generaci konzolí bez problémů fungovat, zatímco využije sílu hardwaru PS5 a Xboxu Series X/S.

Po velkých problémech s hraním Cyberpunku 2077 na staré generaci konzolí se hráči právem obávají o kvalitu nadcházejících her. V případě Resident Evil Village nechce Capcom podporovat negativní postoje hráčů a ve spolupráci s IGN ukazuje pět minut z hraní na PlayStationu 4 Pro. Video je zaznamenáno v rozlišení 4K.

Nové video ukazuje, jak hlavní hrdina Ethan Winters prochází mimo jiné podzemím hradu Lady Dimitrescu, tři metry vysoká upírka, kterou si fanoušci oblíbili. Nechybí také boj s tvory, které protagonista eliminuje střelnými zbraněmi - pistolí nebo brokovnici. Když dojdou náboje, poslouží také nůž.

Přečtěte si také: Resident Evil Village: Demo, HW nároky a nové informace

Resident Evil Village byl původně oznámen pro počítače a novou generaci konzolí s tím, že plně využije sílu hardwaru PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. Verze pro PS4 a Xbox One byly potvrzeny před několika měsíci.

Jak se vám líbí verze pro PS4 Pro? Známý insider AestheticGamer, jenž jako první zmiňoval PS4 a Xbox One verze Resident Evil Village, uklidňuje fanoušky a připomíná, že vývojáři z Capcomu mají mnohem více zkušeností než CD Projekt RED. Poukazuje také na dobře optimalizovaný RE Engine. Dle jeho informací by měla hororová akce bez problémů běžet na staré generaci konzolí.

Tak uvidíme. Resident Evil Village vyjde 7. 5. 2021 na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Během jara vyjde demoverze pro všechny platformy.