Dobrý podvečer. Mass Effect Legendary Edition nabídne fotografický režim. Ubisoft láká na prezentaci v rámci E3. Days Gone dobývá Steam. Insomniac chystají tajný projekt. Vicarious Visions se podílejí na Diablu 4.

- Square Enix popřela zvěsti o akvizici jinou společností. Spekuluje se, že by známou firmu mohl koupit Microsoft nebo Sony. To ale představitelé Square Enix odmítají. S neoficiálními informacemi přišla agentura Bloomberg. Ta dostala tip od dvou bankéřů z průmyslu. Podle nich má několik velkých společností zájem koupit Square Enix. Mnoho lidí tomu věřilo a akcie Square Enix vzrostly o více než 13 %.

- Mass Effect Legendary Edition bude mít fotografický režim, abyste mohli Sheparda a členy posádky fotit ze všech možných úhlů a přidávat nejrůznější efekty.

Přečtěte si také: Mass Effect: Legendary Edition předvádí grafická vylepšení

- Epic Games Store rozdává pět her. Svou digitální knihovnu si můžete obohatit o Deponia: The Complete Journey (tři hry v jedné), Ken Follett's The Pillars of the Earth a The First Tree. Od 22. 4. budou v nabídce Hand of Fate 2 a Alien Isolation.

- 12. 6. v devět hodin večer našeho času se uskuteční další Ubisoft Forward. Konference je součástí letošního ročníku E3, který bude organizován pouze v digitální podobě. Ubisoft chystá hry jako Far Cry 6, remake Prince of Persia: The Sands of Time, Rainbow Six Quarantine, Beyond Good & Evil 2, Skull & Bones nebo tituly založené na licencích Avatar a Star Wars. Uvidíme, co se na akci ukáže.

Přečtěte si také: Navzdory problémům je Cyberpunk 2077 zlatý důl

- Days Gone postupně dobývá Steam. Hra se umístila mezi bestsellery propagovanými na hlavní stránce platformy a je na 4. místě všech bestsellerů. Hráči mezitím podepisují petici za vznik druhého dílu. V době psaní měla téměř 20 tisíc podpisů.

- V Insomniac Games pracují na novém, dosud neoznámeném projektu. Informace byla nalezena na LinkedIn profilu Jasona Hickeyho, vedoucího environmentálního umělce Marvel's Spider-Man. Hickey již několik měsíců uvádí, že je „acting art direktorem“ neoznámeného projektu. Je dost pravděpodobné, že jde o Marvel's Spider-Man 2. Fanoušci si pak přejí návrat série Resistance, která si dává pauzu už deset let.

- Bezplatná battle royale akce Apex Legends oslavuje 100 milionů registrovaných hráčů. Podle studia Respawn jde pouze o začátek. Hra vyšla začátkem roku 2019 na počítače a konzole a okamžitě vzbudila velký zájem. Za 8 hodin měla 8 milionů registrovaných hráčů a o několik dnů později již 10 milionů.

Přečtěte si také: GTA 6 v moderní době, touha po Jak & Daxter, Sony investovala do Epicu další peníze

- Vicarious Visions, autoři mnoha skvělých remasterů, kteří v současné době dodělávají Diablo 2 Resurrected, se podílejí také na Diablu 4. Momentálně hledají scénáristu pro vytvoření dialogů, biografie postav a samotného příběhu.

- Blizzard Arcade Collection nečekaně rozšířena o dvě hry. Do kolekce byly přidány tituly Lost Vikings 2 a RPM Racing. První je pokračování kooperativní puzzle plošinovky, zatímco druhý je prototyp Rock N Roll Racingu. Tvoří základ, na němž byla tato hra postavena.

- V dalším battle royale hitu jménem Call of Duty Warzone bylo zabanováno téměř půl milionu hráčů. Konkrétně jde o 475 500 účtů, které porušovaly pravidla. V centru pozornosti jsou také prodejci cheatů. Activision zabanoval 45 tisíc podezřelých účtů zakoupených na černém trhu. Zabanovaným hráčům nestačí nová registrace, vývojáři se u sériových podvodníků rozhodli pro zámky na zařízení. To znamená, že potrestanému hráči pro návrat do hry nestačí nová registrace, ale musí změnit počítač nebo konzoli.

Přečtěte si také: Resident Evil Village: Nový trailer, herní mód i demoverze