Studio Frontier Developments, které vytvořilo skvělý Planet Coaster a o něco méně povedený Jurassic World Evolution, nás 5. listopadu na počítačích hodlá nadchnout další budovatelskou a manažerskou strategickou simulací. Tentokrát nebudeme svatě atrakce, ani se starat o dinosaury a klonovat tato prehistorická zvířata, ale vést vlastní zoologickou zahradu.

Duchovní nástupce legendárního Zoo Tycoonu slibuje spoustu možností a samozřejmě přináší pro správce zahrady i plno starostí. Budete stavět výběhy pro zvířata, různé budovy pro návštěvníky, najímat zaměstnance, starat se o zvířata a snažit se, aby vaši návštěvníci byli spokojeni a rádi se do zoologické zahrady vraceli.

Pokud jsem vás textem výše zaujal, tak se určitě podívejte na nové gameplay záběry. Video má téměř 19 minut a čtyři vývojáři vám ukážou vše podstatné. Hlavním tématem je ale péče o zvířata. Každý druh totiž vyžaduje jiný přístup, odlišné prostředí atd. To moc dobře znají fanoušci Zoo Tycoonu. V Planet Zoo ale přicházejí další. Čas od času se budeme muset vypořádat s různými problémy: zvířata mohou utéct ze svých výběhů, některé druhy špatně snáší příliš vysoké teploty, jiné zase příliš nízké teploty a jiná zvířata mohou být nervózní z návštěvníků.

Nestačí se ale starat pouze o zvířata. Důležití jsou i návštěvníci. Pamatovat musíte na jejich preference a snažit se jim splnit všechna přání. Bude tak nutné sledovat vše. Naštěstí k dispozici budou statistiky a různé typy filtrů. Tak snad bude Planet Zoo přehlednou hrou.