Tento týden vyjde zajímavá nezávislá hra. Pecaminosa je akční RPG v pixelové noirové atmosféře. Vžijete se do zneuznaného detektiva, který řeší nejpodivnější případ své kariéry: pomáhá duchovi mrtvého mafiána, aby smyl své hříchy a dostal se do nebe.

Netypický příběh se odehrává ve 40. letech minulého století v pohraničním městě Pecaminose mezi Spojenými státy a Mexikem. V zaprášených ulicích vládce hazard, korupce a zločin. Domov pro všechny, kdo žijí mimo zákon a pro našeho hlavního hrdinu Johna Souzu, bývalého detektiva, muže, jenž zažil lepší časy, než našel útěchu na dně láhve.

Tvůrci vyzývají hráče, aby popadli zbraň a vyrazili do ulic dělat to, co umí nejlépe: vyšetřovat a komunikovat se šmejdy. „Pecaminosa spojuje kouzlo pixelového umění a mechaniky akčního RPG s atmosférou noir filmu. The Legend of Zelda v kombinaci s mysteriózním filmem Dotyk zla (Touch of Evil). Nic podobného jste ještě neviděli a nehráli,“ přidávají vývojáři.

Přečtěte si také: Akční RPG Flintlock bude vyžadovat, abyste se naučili útoky a chování protivníků

Vaším úkolem bude vyslýchat podezřelé, prozkoumávat město ovládané zločinem a hříchem a nikdy neváhat použít pěsti a zbraně. „Jsou to těžké časy ve velmi drsném městě,“ dodávají.

V rámci RPG si budete moci přizpůsobit vzhled a vybavení své postavy. Systém L.I.F.E. vám umožní rozdělovat zkušeností body do čtyř různých parametrů: Štěstí, Inteligence, Síla a Odolnost. Ve volném čase si můžete zahrát Blackjack a vydělat další peníze, navštěvovat obchod s alkoholem, stýkat se s lůzou nebo se podívat na policejní stanici a do nevěstince.

Připraveny jsou i další mini-hry, možnost přizpůsobit si zbraně a souboje s bossy.

Pecaminosa vyjde 27. 5. letošního roku na PC a Nintendo Switch. O něco později, v blíže nespecifikovaném termínu, dorazí hra na PlayStation 4 a Xbox One. V rámci zpětné kompatibility si budete moci zahrát také na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.