Venku jsou první videa, která porovnávají jednotlivé verze malebné akční adventury Kena: Bridge of Spirits. Jaký je rozdíl mezi PlayStation 5, PlayStation 4 a PC verzemi?

Mezi PS5 a PC verzí nejsou moc velké rozdíly, ale všímáme si věcí, kterou jsou na PC lepší, což je samozřejmě ovlivněno hardwarovou konfigurací. V tomto případě YouTube kanál ElAnalistaDeBit zaznamenal záběry s grafickou kartou GeForce RTX 3080, která je o dost výkonnější než grafický čip v nové generaci konzole od Sony.

Na PlayStationu 5 si můžete vybrat rozlišení 2160p při 30 snímcích za sekundu nebo dynamické 4K (v průměru 1800p) při 60 snímcích za sekundu. Na PC je možné dosáhnout 4K při Ulta nastavení. Obecně jsou v obou režimech na PC lepší stíny a okluze okolí, zatímco vegetace a většina detailů jsou ve verzi pro PS5 (4K) a PC v podstatně stejné, s výjimkou znatelného snížení v režimu výkonu na PS5.

I kvalita textur se zdá být stejná, zatímco filmečky jsou nahrávány při 24 snímcích za sekundu, možná kvůli „filmovějšímu“ dojmu.

Na PC je patrné lepší vyhlazování a lepší vykreslení objektů v dálce. Na PS5 YouTuber doporučuje používán režim výkonu, pokles grafické kvalitě je dobře kompenzován výhodami 60 snímků za sekundu.

Na dalším videu můžete vidět srovnání mezi PS5, PS4 a PS4 Pro. Tady jsou rozdíly více patrné.

Recenzi hry Kena: Bridge of Spirits pro vás připravujeme. Více jsme o hře napsali zde.