O tom, že hra Control od finského studia Remedy se dostane do Xbox Game Passu jsme informovali již dříve. Bylo to ale exkluzivně pouze pro konzole a mobilní zařízení. Nyní se tak dostává i na majitele služby Xbox Game Pass na počítačích.

Remedy se se svým paranormálním thrillerem se spoustou akce opravdu vytáhli a napravili si reputaci z nepříliš úspěšného Quantum Breaku. V recenzi se nám styl Alana Wakea dost líbil a nadělili jsme výborných 9/10.

Přečtěte si také: Podrobnosti o Control: Ultimate Edition pro novou generaci konzolí

Control je tak klenot, který byste určitě neměli minout. Do kalendáře si tak zakroužkujte datum 21. 1., kdy se hra do Xbox Game Passu v PC verzi podívá. Samozřejmě půjde o standardní edici, tedy bez dodatečného obsahu.

Microsoft se ale také rozhodl některé hry odebrat. Z platností od 1. 2. tak ze služby zmizí Final Fantasy 15, Indivisible, Sea Salt, Fishing Sim World: Pro Tour na konzolích Xbox One a Xbox Series X/S. Na počítačích se musí předplatitelé rozloučit s indie hříčka Gris.

Máte jen posledních pár dnů si výše zmíněné tituly, které zmizí, zahrát, za ještě menší dobu pak máte šanci ponořit se do ženské verze Alana Wakea. 

Xbox Game Pass si pro Xbox One můžete pořídit za 259 korun měsíčně a získat neomezený přístup k více než stovce kvalitních konzolových her. Pokud hrajete také online, tak je nejlepší volbou Xbox Game Pass Ultimate, který za 339 Kč měsíčně obsahuje Xbox Live Gold, a navíc přístup do knihovny her z Windows 10 a některé hry také na Androidu. Plus s Ultimate získáte i EA Play pro konzole - pro PC bude dostupné později