Akční thriller The Last of Us Part 1, remake oblíbeného postapokalyptického příběhu Joela a Ellie od Naughty Dog, má stanoven datum vydání portu. Hra na PC dorazí už 3. 3. 2023 skrz Steam a Epic Games Store, bylo dnes oznámeno během galavečeru The Game Awards.

The Last of Us Part 1 na PlayStation 5 vyšlo 2. 9. 2022 a z naší recenzi si odneslo doporučení na 10/10 za emotivní a skvělé vyprávění, vyváženou hratelnost a umělou inteligenci, stejně tak za grafické zpracování.

„Zažijte emotivní příběh a nezapomenutelné postavy ve hře The Last of Us, která získala více než 200 ocenění Hra roku,“ láká tisková zpráva. „Ve zpustošené civilizaci, kde řádí nakažení a otrlí přeživší, je unavený hlavní hrdina Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z vojenské karanténní oblasti. Jenže to, co původně vypadá na jednoduchou prácičku, se brzy změní v brutální cestu napříč celou zemí.“

Remake obsahuje kompletní příběh hry The Last of Us pro jednoho hráče a prequelovou kapitolu Left Behind, která popisuje události, jež navždy změnily životy Ellie a její nejlepší kamarádky Riley.

Připomínáme, že v lednu bude mít premiéru seriál The Last of Us od HBO. Tady první trailer.