O exkluzivity PlayStationu je na počítačích zájem. Dokládají to prodeje kompletní edice Horizon Zero Dawn ze srpna minulého roku a Days Gone z května letošního roku. Nově je ukazatelem zájem o God of War. Titul, který vyšel v roce 2018 na PS4 s českými titulky, byl včera oznámen pro PC.

Bleskově se PC verze God of War dostala do celosvětového žebříčku deseti nejprodávanějších her na Steamu. Během večera se dokonce stala nejprodávanější hrou. Předstihla masivně multiplayerové RPG New World od Amazonu, kooperativní střílečku Back 4 Blood a Inscryption.

V době psaní článku je pořadí Steamu od včerejšího večera odlišné. Na prvním místě je VR sada Valve Index. God of War je druhé a třetí CS:GO ­- operace Riptide.

God of War z roku 2018 se řadí mezi jednu z nejprodávanějších exkluzivit pro PlayStation. Sony nově uvedla, že se prodalo více než 19,5 milionu kopií. To je na exkluzivitu vysoké číslo.

God of War na PC vyjde 14. 1. 2022. Na začátku roku 2022 se začne pro PC prodávat také Uncharted: Legacy of Thieves Collection s díly Uncharted 4: A Thief’s End a Uncharted: The Lost Legacy. Kolekce se dostane také na PS5.

České zastoupení Sony nám navíc potvrdilo českou textovou lokalizaci také u PC verze God of War.

Majitelé PS5 a PS4 se navíc mohou v příštím roce těšit na pokračování severského dobrodružství Krata, vyjde totiž God of War: Ragnarök.

Fanoušci mezitím porovnávají PC verzi God of War s tou na PlayStationu 5. Z pohledu oznamovacího traileru se žádná vizuální revoluce nekoná. Vývojáři ale slibují mnohá vylepšení a podporu technologií DLSS a Reflex. Více jsme napsali včera zde.