První gameplay záběry z PC verze Days Gone potvrzují datum vydání. Počítačoví hráči si dobrodružný survival od Bend Studio, který vyšel v roce 2019 na PlayStation 4, budou moci zahrát od 18. 5. letošního roku. Hra se bude prodávat na Steamu, Epic Games Store a v dalších digitálních obchodech. Ve všech případech se můžete těšit na české titulky.

PC verze Days Gone nabídne hráčům podporu širokoúhlých monitorů, odemčenou frekvenci snímků za sekundu a vylepšený grafický kabátek. Co se grafických vylepšení týče, tak zmíněna je zvýšená úroveň detailů, zorného pole a vzdálenost vykreslování zeleně.

Sony vnadí na jedinečný zážitek na PC. Samozřejmostí je také podpora klávesnice a myši, stejně tak různých ovladačů.

Přečtěte si také: Místo návratu Uncharted dostal přednost remake The Last of Us. Jak je to s Days Gone 2?

Pro hraní Days Gone budete potřebovat minimálně Windows 10 64-bit, procesor Intel Core i5-2500K@3.3GHz nebo AMD FX 6300@3.5GHz, 8 GB RAM, grafickou kartu Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) nebo AMD Radeon R9 290 (4 GB), DirectX verze 11 a 70 GB volného místa na disku.

Ve všech případech je doporučován SSD disk, ale není podmínkou. Pro lepší zážitek se uvádí ještě Intel Core i7-4770K@3.5GHz nebo Ryzen 5 1500X@3.5GHz, 16 GB RAM a Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) nebo AMD Radeon RX 580 (8 GB).

Days Gone je akční adventura v otevřeném světě, který je zasazen ve smrtící post-pandemické Americe. Vžijete se do role tuláka a lovce odměn Deacona St. Johna. Ten se svou motorkou projíždí tímto světem, bojuje o přežití a zároveň hledá důvod, proč v tomhle akčním dobrodružství dál žít.

„Nazuj si zašpiněné boty bývalého motorkářského psance Deacona St. Johna a dnešního lovce odměn a zkus v zemi obklopené smrtí najít důvod k životu. Na kdysi obydlených místech hledej vybavení, z něhož můžeš vyrábět cenné předměty a zbraně, nebo zkus své štěstí v poctivém obchodě s dalšími přeživšími, kteří se tak snaží zajistit si živobytí… anebo zvol násilnější prostředky,“ láká Sony.