Ačkoliv se tento rok nekoná tradiční výstava E3, o různé předváděcí a promo akce spojené s počítačovými a konzolovými hrami přesto nebude nouze. Čeká nás Xbox & Bethesda Games Showcase, další Future Games Show, samozřejmě dojde i na Summer Game Fest a nyní je jisté, že se vrátí i PC Gaming Show.

Akce, která vzniká pod záštitou serveru PC Gamer, je každoročně pořádána už od roku 2015. A každý rok nabízí víc než dost podnětů pro diskuze o kvalitě a délce celé akce. Těžko říct, jak to bude letos s tou kvalitou, i když moc velká očekávání po zkušenostech s předešlými ročníky raději nemáme. Na délce se ale očividně nebude šetřit ani tentokrát. Na letošní PC Gaming Show totiž máme vidět více než 45 titulů.

Kompletní seznam je samozřejmě pro tuto chvíli tajný, PC Gamer však láká na ambiciózní mod Levitation pro Half-Life: Alyx, Immortality od Sama Barlowa (tvůrce Her Story) nebo na hry Warhammer 40K: Space Marine 2 a Victoria 3. Těšit se můžeme i na odhalení zbrusu nových projektů studií Klei Entertainment (Don't Starve, Mark of the Ninja: Remastered) a 11 Bit Studios (This War of Mine, Frostpunk).

Překvapilo nás, že na akci se má objevit také Arma 4. Její vývoj byl definitivně potvrzen začátkem tohoto týdne, podle dostupných informací je ale teprve v rané fázi vývoje a službu má nyní předvoj jménem Arma Reforger. Že by se v Bohemia Interactive rozhodli ukázat na PC Gaming Show třeba nějaké koncepty nebo první hotové modely? Na odpověď si budeme muset ještě počkat.

Letošní PC Gaming Show každopádně startuje v neděli 12. června/júna 2022 od 21:30 našeho času. Moderátory akce jsou opět Sean Day[9] Plott a Mica Burton.