Když byl multiplayer Grand Theft Auto V na PS3 a Xboxu 360 ponechán ladem, naštvalo to spoustu majitelů staré generace konzolí, kteří byli nuceni přesedlat na PlayStation 4, Xbox One nebo PC, kde je hra aktualizována dodnes. Jak se zdá, nelichotivá situace se bude v příštím roce opakovat. Dozvěděli jsme se totiž, že GTA Online obdrží exkluzivní obsah a aktualizace pro next-gen verze a PC.

GTA V společně s GTA Online bude na PlayStationu 5 a Xboxu Series X dostupné někdy ve druhé polovině roku 2021. Informaci o exkluzivním obsahu a aktualizacích jsme se dozvěděli od Take-Two, mateřské společnosti Rockstar Games, která ji v noci řekla při prezentaci finančních výsledků. Jak vidno, vývojáři mají s multiplayerem své gangsterské akce nadále velké plány.

Grand Theft Auto V a GTA Online pro novou generaci konzolí se pochlubí řadou technických a vizuálních vylepšení tak, aby využily výkon PlayStationu 5 a Xboxu Series. Karl Slatoff, prezident Take-Two, tvrdí, že půjde o „responzivnější verze hry“.

Samotná verze GTA Online bude majitelům PS5 zdarma dostupná po dobu tří měsíců - když si ji přidáte na účet, měla by vám zůstat. Pokud hrajete GTA Online na PS4, tak v rámci svého účtu a PS Plus získáte každý měsíc jeden milion in-game dolarů, a to až do vydání PS5.

Připomeňme, že GTA Online v průběhu léta čeká aktualizace, která přinese zábavnou kombinaci různorodého nového obsahu se širokou škálou zážitků. Koncem roku se o slovo přihlásí rozsáhlejší update. Ten se zaměří na heisty na zcela novém místě. Více jsme o něm psali zde.

Pojďme se ještě podívat na finanční výsledky. GTA V prodalo celkem 135 milionů kusů. Zajímavé je, že šest týdnů po bezplatné nabídce hry na Epic Games Store se prodalo více kusů než v kterémkoli předchozím roce (ve stejném období). Nehledě na to, že hráči ve hře utrácejí stále více peněz.

Dá se očekávat, že po vydání GTA V na PS5 a Xbox Series X opět prodeje výrazně porostou. Vypadá to, že zpětná kompatibilita u tohoto titulu nebude.

Co se týče dalších her, tak NBA 2K20 má 14 milionů prodaných kusů, Borderlands 3 je nad 10 milionech, Red Dead Redemption 2 překonalo 32 milionů a 2,8 milionu má The Outer Worlds.