Ubisoft přichystal dvě důležité zprávy pro fanoušky Tom Clancy's The Division. Nejprve potvrdil pátý rok podpory pro druhý díl, aby o něco později představil The Division Resurgence. Pokud se právě těšíte na úplně nový díl, tak to raději nedělejte. Tohle je totiž mobilní bezplatná hra.

Majitelé rozšíření Warlords of New York se mohou v The Division 2 těšit na desátou sezónu. Dorazí v srpnu tohoto roku a zahrne nový Manhunt, novou obtížnost Countdown, nové vybavení a zbraně a dva eventy Apparel. Připravovat se můžete také na nové Strongholdy (Tidal Basin a Manning National Zoo).

V srpnu dojde ke spuštění veřejného testovacího serveru pro Update 16, aby Ubisoft získal zpětnou vazbu pro obtížnost Countdown. Mezitím si můžete užívat devátou sezónu pojmenovanou Hidden Alliance.

V prosinci bude následovat 11 sezóna s dalším novým Manhuntem, novým herním módem, novým vybavením a zbraněmi, stejně tak dvěma eventy Apparel.

Teď už k avizovanému Tom Clancy's The Division Resurgence. Ubisoft hru popsal nový free-to-play přírůstek do série looter shooterů pro chytré telefony, který bude spuštěn v roce 2023 pro Android a iOS.

Půjde o střílečku z pohledu třetí osoby zasazenou do otevřeného světa s příběhovou kampaní o agentovi v post-krizové Americe po vypuknutí epidemie smrtícího viru a kolapsu vlády. Tahle kampaň má lákat fanoušky The Division, protože nabídne nový pohled na klíčové příběhové události v New Yorku, které se odehrály po jedničce a dvojce.

Kromě sólové hry bude součástí kooperace s různými PvE aktivitami, tedy hráči proti umělé inteligenci. Očekávat máte různé třídy a náročné nepřátelské frakce.

Celkově má The Division Resurgence zachytit plnohodnotný zážitek známý z placených her The Division a The Division 2. Jen je vše upraveno pro mobilní zařízení. V plánu je uzavřená alfa verze, do níž se můžete zaregistrovat už nyní.