Dobré ráno. Režisér filmu District 9 se podílí na hře. Tajemné lákání na Battlefield 2042. Beta ambiciózního New World. Detailní ukázka z Lost Judgment a další zprávičky z herního světa.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Přinášíme vám to nejzajímavější z herního světa v jenom článku - v době léta v nepravidelném formátu.

- Zvídavý hráč se na Twitteru vývojářů CD Projektu RED zeptal, kdy bude vydán patch 1.3 pro Cyberpunk 2077. Komunitní manažer Marcin Momot mu odpověděl, že je na cestě. Dotaz byl poté smazán, ale odpověď na sociální síti zůstala. Tak snad se brzy dočkáme. Mezitím jsme se dozvěděli o smrtích. V Cyberpunku 2077 zemřelo 585 milionů hráčů. Kdybyste chtěli v městském kolumbáriu připomenout každou smrt, muselo by být čtrnáctkrát větší než Central Park.

Přečtěte si také: Reakce vývojáře na miliardáře s vesmírnými raketami: Svou hru prodává za 500 milionů dolarů

- Project 007 ze světa Jamese Bonda od IO Interactive se bude držet zajetých kolejí série Hitman a s největší pravděpodobností půjde o akci z pohledu třetí osoby. Vypovídá o tom nový inzerát. Dánské studio hledá programátora umělé inteligence, který má zkušenosti s prací na akčních third-person hrách. Opět je potvrzeno, že půjde o originální bondovský příběh, nikoli o titul založený na již existujících materiálech. Těšit se máme na příběh, v němž se dozvíme, jak si Bond svůj status 007 zasloužil.

- Režisér sci-fi filmů District 9 a Elysium se podívá do světa videoher. Neill Blomkamp se stal hlavním vizionářem studia Gunzilla Games při vývoji nové generace multiplayerové AAA střílečky s příběhem. Jeho role je podobná jako role George R. R. Martina při tvorbě Elden Ring od FromSoftware. Tým Gunzilla Games zahájil svou činnost v listopadu 2020 s financováním 25 milionů dolarů. Na seznamu najdeme zkušené vývojáře, kteří pracovali ve firmách jako Electronic Arts, Ubisoft, THQ a Crytek. Najat byl také Richard K. Morgan, jenž napsal Altered Carbon, a Olivier Henriot, který psal scénáře pro hry ze sérií Assassin's Creed, The Division a Far Cry.

Přečtěte si také: Psychonauts 2 přinesou psychedelickou bláznivou jízdu

- Majitelé Xboxu One a Xboxu Series X/S mohou zdarma získat Battlefield 1: They Shall Not Pass DLC. Balíček obsahuje nové mapy a režim Frontline. Akce trvá pouze do 22. 7. 2021.

- Battlefield 2042 s dalším hlavolamem. Studio DICE zve na sledování zítřejšího EA Play Live (od 19:00 našeho času) tajemným, zašifrovaným zvukem. Fanoušci se snaží přijít na to, co nám tímto vývojáři chtějí říct.

- Co má společného úspěšný animovaný seriál Castlevania od Netflixu a PlayerUnknown's Battlegrounds? Něčeho se držte: Filmového producenta Adi Shankara, jenž se postará o animovaný seriál založený na PUBG. „Tento animovaný projekt je pro mě dalším krokem ve vývoji, který má napravit hořící most mezi herním průmyslem a Hollywoodem,“ uvedl Shankar ve svém prohlášení. Svět PUBG využívá také chystaná hororová hra The Callisto Protocol.

- Kvůli problémům se stabilitou byl dočasně odstraněn ray tracing z PlayStation 5 verze F1 2021. Cílem Codemasters je přinést ray tracing co nejdříve zpět.

- Prozatím nejlépe hodnocenou hrou roku 2021 je nezávislé akční RPG Death's Door, které včera vyšlo na Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Titul nasbíral průměrné hodnocení 89 % na Opencritic. Novináři chválí tajemný svět, napínavé souboje, poutavý příběh a výstižný humor.

Přečtěte si také: Revize PlayStationu 5 je lehčí a s jiným šroubem pro stojan

- Ambiciózní masivně multiplayerový RPG titul New World od Amazon Games se připravuje na svou premiéru. Včera večer byla spuštěna uzavřená fáze bety. Testy potrvají do 2. 8. a hráči si vyzkouší režim Outpost a navštíví nová místa rozsáhlého světa. Plná verze dorazí 31. 8. 2021.

- Ambasadorem PES zůstává Neymar Jr. Brazilská hvězda bude podporovat letošní ročník stejně jako loňskou aktualizaci. Spekuluje se, že PES 2022 bude free-to-play.

- Lost Judgment v gameplay traileru předvádí boj, minihry, vyšetřování a další části hry. Dostáváme také záblesky pronásledování, lockpickingu nebo boxerských zápasů. Titul vyjde 24. 9. na PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One.

Přečtěte si také: Je znát více než 4000 nových animací ve FIFA 22?