Aktualizace: Nakonec jsme na patch 1.3 pro Cyberpunk 2077 nemuseli čekat příliš dlouho, jelikož je již nyní ke stažení na všech platformách. Na PC, přesněji GOG.com, budete stahovat necelých 34 GB, na konzolích přibližně 40 GB. Nedávné spekulace o značné velikosti aktualizace, která obsahuje také první tři bezplatná DLC, se tudíž potvrdily. V hlavním menu hry navíc nyní najdete přehled aktuálně staženého a nainstalovaného dodatečné obsahu.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Včera jsme tu měli detaily o dlouho očekávaném patchi 1.3 pro Cyberpunk 2077 a dnes tu máme ještě něco lepšího. Během živého přenosu na Twitchi tvůrci ze studia CD Projekt RED přiblížili náplň prvních tří bezplatných DLC pro hru, které budou součástí právě patche 1.3. Nebude tedy nutné cokoliv stahovat či spravovat samostatně jako za časů Zaklínače 3, pro přístup k aktuálnímu dodatečnému obsahu zkrátka postačí stáhnout si nejnovější patch.

Vývojáři během přenosu zdůraznili, že na rozdíl od placených expanzí, na které přijde řada v budoucnu, bezplatný dodatečný obsah sestává z poměrně drobných doplňků. Dokazuje to DLC, díky němuž dostanete od Viktora dvě nové bundy, které může V nosit. Jedna z nich, v angličtině nazvaná Luminescent Punk Jacket, je dost křiklavá a sytě červená. Druhá, Multilayered Syn-Leather Deltajock Jacket, působí jako o poznání normálnější zimní bunda. Její nejvýraznější součástí je pravděpodobně chlupatý límec. Obě bundy budou po stažení patche 1.3 a přijetí zprávy od Vika k dispozici ve vaší skrýši ve vzácné kvalitě, vyšší kvalitu (epickou nebo legendární) lze případně vyrobit.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 umožní s příštím patchem snadno resetovat perky

V rámci dalšího přídavku vám Rogue nebo Dakota nabídne možnost odemknout nové auto Archer Quartz "Bandit". Podobně jako v případě ostatních vozidel ve hře postačí přijít na určité místo v Pustinách, kam vás nasměruje příslušný úkol a kde auto najdete, usednout za jeho volant a rázem jej máte ve sbírce. Zajímavé přitom je, že o tom, kdo vám Bandit nabídne a zda jej dostanete jako odměnu nebo zda za něj budete muset zaplatit, rozhodnou vaše volby během úkolu Město duchů.

Jinými slovy, možnost odemknout nové vozidlo dostanete až během průchodu hrou. Také bundy od Vika získáte při postupu v příběhu, konkrétně po dokončení úkolu Jízda, takže je nemáte od samého začátku. Pokud jste naopak Cyberpunk 2077 již dohráli, naštěstí nemusíte nic restartovat. Postačí zapnout hru, načíst nejnovější uloženou pozici a rázem obdržíte příslušné zprávy, které vás k novému obsahu nasměrují.

Třetím a prozatím posledním bezplatným DLC je alternativní vzhled Johnnyho Silverhanda. Rockerboy v podání herce Keanu Reevese může díky němu během hry nosit jiné oblečení a pyšnit se odlišným účesem, přičemž mezi výchozím a alternativním vzhledem můžete kdykoliv přepínat v nastavení hry.

Dobrou zprávou také je, že patch 1.3 nabídne více změn než jen ty, o nichž jsme se dozvěděli včera. Vývojáři se během živého přenosu rozpovídali například o vylepšení craftingu ve formě šikovného posuvníku. Díky němu lze snadno zvolit, kolik kusů daného předmětu chcete naráz vyrobit. Nemusíte tedy klikat opakovaně na jednu a tu samou položku.

Očekávat můžeme i úpravy vlastností perků či rozšíření deníku s přehledem úkolů. Ten nově umožňuje rychleji, bez nutnosti přepínání obrazovek, přistoupit k relevantním informacím v kodexu a zahájit hlasový hovor, pokud je pro postup v úkolu potřeba. Konečně také fungují odlišné výrazy V při pohledu do zrcadla, zatímco kočka Nibbles, kterou můžete naverbovat do bytu během průzkumu herního světa, si po stažení nové aktualizace může ve vašem bytě najít více míst, kde na ni narazíte.

I přes včerejší rozpačité přiblížení nové aktualizace hovoří CD Projekt RED o patchi 1.3 jako o dosud největší záplatě Cyberpunku 2077, a to nejen díky zahrnutí prvních tří bezplatných balíčků dodatečného obsahu. Pravdou je, že nově zveřejněný seznam změn je obrovský. Bohužel ale stále nevíme, kdy přesně patch vyjde a jak je velký napříč platformami. Na určité detaily spojené s patchem 1.3 si tak budeme muset ještě počkat.