Dočkali jsme se oznámení další hry se slavným hrdinou Mariem. Nese název Paper Mario: The Origami King, a i když není úplnou novinkou, protože již na Wii U i 3DS existovaly dosti podobné hry, rozhodně vypadá zajímavě. Zavede nás do barevného světa, kde se připojíme k princezně Peach, Mariovi a Luigimu na královském festivalu origami. Tyto slavnosti jsou sice úžasné, ale mají jeden velký háček. Princezna Peach se v poslední době chovala trochu podivně, skoro až temně.

Vypadá to, jako by král Olly, který tvrdí, že je vládcem království Origami, zosnoval svůj zlounský plán na složení celého světa a je na vás, abyste ho zastavili. Mario bude čelit jedné ze svých nejvíce vzrušujících výzev. Když se věci nemohly zhoršit, svázal král Olly hrad princezny Peach do obřích barevných stuh a přenesl jej na vzdálenou horu. Dokonce přeměnil přisluhovače Bowsera na Skládané vojáky a zařadil je do svého ďábelského plánu.

Naštěstí je Mario vybaven řadou nových nástrojů, které má k dispozici k zabezpečení vítězství. Například novou schopnost s názvem 1000 – Fold Arms umožňující lépe interagovat s krajinou, což vám pomůže vyřešit hádanky a odhalit neočekávaná překvapení. Po cestě získáte staré i nové spojence, jako je sestra krále Ollyho Olivie. Mario zkrátka přijme veškerou pomoc s otevřenou náručí.

Hra zároveň přichází s novým kruhově založeným soubojovým systémem, který vám umožní využít vaše dovednosti v oblasti řešení hádanek tak, abyste sestavili rozptýlené nepřátele a maximalizovali jejich poškození. Budete potřebovat bystrou mysl, abyste s těmito lstivými nepřáteli udělali krátký proces. Mimo jiné vás čeká detailní svět, který čeká na prokoumání, zábavné minihry a bezpočet hádanek.

Paper Mario: The Origami King vyjde exkluzivně na Nintendo Switch již 17.7. a pokud chcete můžete si ho už přidat do seznamu přání nebo rovnou předobjednat prostřednictvím Nintendo eShopu.