Čerstvý vzduch, přátelští sousedé, paní Muchlzadková, prosperující zahrada a bučení krávy… počkat, cože? Ano, čtete správně, v nejnovějším dodatku do The Sims 4 – Život na venkově – uslyšíte a dokonce i uvidíte krávy, jak se spokojeně pasou ve vaší ohradě.

HENFORD NAD BAGLEY

Nové tiché venkovské městečko plné života a obklopené lesy, které se objeví v novém dodatku, nese velmi zvláštní název – Henford nad Bagley, ale zároveň přináší spoustu novinek do světa simíků. Těšit se můžete na tři sousedství a v každém z nich se nachází čtyři pozemky. Mimo jiné také budete sousedy slavné protivné siminky paní Agnes Muchlzadkové! Zavděčit se jí můžete třeba lívanci. Kromě této vznešené dámy je zbytek obyvatel městečka velmi přátelský a velmi, velmi ukecaný!

Na finchwickských trzích, které se konají každý týden, se dozvíte nejčerstvější drby, ale nakoupíte také nejčerstvější suroviny místní výroby, a pokud chcete také přiložit ruku k dílu, vždy můžete nabídnout sousedskou pomoc a získat tak zajímavé dárky. Pravidelné jsou i soutěže o nejlepší příspěvek – jehož téma může být každý týden jiné. Místní starosta pak zhodnotí, který je ten nejlepší!

DOMÁCÍ I DIVOKÁ ZVĚŘ

Pokud preferujete domácí výrobu, jsou chovná zvířata perfektní příležitostí, jak si je zajistit. Krávy, lamy a slepice budou vašimi zdroji pro produkci mléka, masa, vlny a vajec. Všechny tyto suroviny můžete využít při vaření, nebo prodat na trhu za nemalé peníze.

Všechna zvířata budou NPC objekty, které lze koupit v katalogu režimu stavby. Kráva a lama mají svůj příbytek a okruh kolem, ve kterém se pohybují. Každý příbytek obsahuje jedno zvíře, které může po čase zemřít na staří, takže bude potřeba si pořídit nové nebo najít způsob, jak je udržet naživu navěky. Slepice budete chovat v kurníku, ve kterém jich dohromady může být najednou až osm. Všechna zvířata lze pojmenovat dle libosti. Pomocí pamlsků, které zvířatům nabídnete, lze ovlivnit produkty nebo zvíře samotné. Můžete tak dosáhnout jiné barvy vlny své lamy, změnit vzhled kuřete nebo budete z krávy dojit kakao!

Mimo ta domácí zvířata, můžete ve světě potkat i ta divoká - králíky, ptáky a divoké lišky. Se všemi se lze spřátelit. Z přátelství plynou bonusy v podobě pomoci s vaší zahrádkou, králíčkům a ptáčkům také můžete na svém pozemku pořídit domek/budku, aby vám byli na blízku trvale. Zato divoké lišky vám mohou také pěkně uškodit. Jejich neukojitelná touha navštívit neodolatelný kurník plný šťavnatých kuřat vás může pěkně naštvat a stát velký balík peněz, ale nebojte, pokud vlastníte i nebojácné lamy, vašim opeřeným přátelům nic nehrozí.

NOVÉ PLODINY I RECEPTY

Co by to bylo za dodatek věnující se i farmářským prvkům, kdyby neobsahoval nové plodiny. Melouny, dýně, lilky, saláty a další – to všechno si nyní můžete vypěstovat a následně se na soutěžích chlubit sousedům. A pokud je vaše zahrada již příliš velká, poproste o pomoc vaše děti, které nyní mohou pomoci o všechny ty krásné a dobré plodiny pečovat. Mimo jiné okolní lesy vám nabídnou své dary v podobě hub a bobulí.

Stejně jako se zahradou, děti již pomáhají i s přípravou jídla, protože dodatek (nebo spíše aktualizace jemu předcházející, ještě bude upřesněno) zpřístupní vaření ve skupině! A pokud zrovna nemáte potřebné suroviny k uvaření oblíbeného jídla vaší ratolesti, můžete si objednat donášku až před dveře. Nově si uvaříte třeba yorkshirský puding, hovězí Wellington, ale i spoustu dalších dobrot.

Dodatek přinese také novou výzvu - Jednoduché bydlení, kdy budete moci k vaření použít pouze suroviny, které máte v inventáři/v lednici. Budete tedy závislí na plodinách ze své zahrádky a produktech domácích zvířat, nebo na donášce surovin z obchodu!

DALŠÍ NOVINKY A ZAJÍMAVOSTI

  • Nová ruční práce pro simíky - vyšívání
  • Piknik!
  • Kuřata v kurníku se mohou množit
  • Součástí vaření je nyní i zavařování
  • Nová divoká zvířata se budou objevovat pouze v novém městě
  • V dodatku není žádná nová kariéra
  • Nové druhy smrti (blíže nespecifikované) a nový spot pro milování
  • Nástroj pro tvorbu jezírek na pozemku (tento nástroj bude součástí aktualizace základní hry)
  • V jezírcích nepůjde plavat, můžete si v nich však smočit nohy, plavání bude možné pouze v řece v sousedství
  • V DLC nebudou koně, dle vývojářů si koně zaslouží více pozornosti, tento dodatek dle nich je zaměřený pouze na zvířata, ze kterých je možné získat nějaký produkt (mléko, vejce, vlna..)
  • Pokud vlastníte i kolekci Pletení - můžete využít vlnu od lamy a ušetřit tak simoleony
  • Zvířata budou moci nosit oblečení - zatím není přiblíženo, jak jim ho bude možné dát
  • Venkovsky laděné oblečení a objekty režimu stavby
  • Přátelství mezi simíky a zvířaty bude fungovat na novém „dárkovém“ systému
Přečtěte si také: V The Sims 4 je skryté nebezpečí pro hráče

Dodatek vychází 22. července na všechny platformy - PC, Mac, Xbox a PlayStation a již nyní je možné předobjednat na Originu i dalších ochodech. A pokud si hru aktivujete do 2. září, získáte tři bonusové objekty zdarma! Dvě dekorace a kolo, které můžete vidět na obrázku pod textem. Platí pro všechny platformy.

Dejte nám vědět do komentářů, zda se vám nové rozšíření líbí a co na něj říkáte, zda si dodatek pořídíte, případně pokud máte nějaké dotazy ohledně obsahu.