Amazon zrušil masivně multiplayerový RPG titul Lord of the Rings, který byl oznámen v roce 2019. Americký gigant se na vlastní kůži přesvědčuje, že vývoj her není jednoduchý.

Hru připravoval tým Amazon Games Studios ve spolupráci s čínskou společností Leyou Technologies, kterou v prosinci/decembri 2020 koupil Tencent Holdings. Jednání o smlouvě mezi Amazonem a Tencentem nešlo dobře a vedlo ke zrušení ambiciózního online dobrodružství ze světa Pána prstenů, uvádí Bloomberg.

Mluvčí Amazonu potvrdil, že po akvizici Leyou Technologies společností Tencent nebyli schopni zajistit podmínky nezbytné pro pokračování vývoje. Tým z Amazonu bude přesunut na další, nespecifikované projekty.

„Milujeme značku Pána prstenů a jsme zklamáni, že tuto hru hráčům nepřineseme,“ uvedl mluvčí Amazonu.

O The Lord of the Rings MMO toho moc nevíme. Jisté je, že mělo jít o free-to-play záležitost a příběh se měl odehrávat mnoho let před příběhem filmové a knižní trilogie. Tím se otevíral prostor k prozkoumání dosud neviděných míst, postav a bytostí, které nám dokáže Tolkienovo dílo nabídnout.

Lord of the Rings MMORPG se připojuje k titulům Breakaway a Crucible jako další zrušený projekt Amazon Game Studios. Uvidíme, zda se dočkáme alespoň New World, to je další MMORPG, které je plánováno na srpen/august letošního roku.

Amazon se na vlastní kůži přesvědčuje, že vývoj her není jednoduchý. Navzdory obrovských finančním zdrojům se hrám nedaří (The Grand Tour Game dopadlo v recenzích hrozně) nebo jsou po vydání rychle smazány (Breakaway a Crucible). Amazon má nadále své strategii věřit a do videoherního světa hodlá investovat další peníze, včetně hack ‘n’ slash akce Lost Ark s MMO prvky. Premiéra se má konat v příštích několika měsících.

Fanoušci Pána prstenů si stále mohou zahrát bezplatné MMORPG The Lord of the Rings Online od studia Turbine na PC. V roce 2022 má pak na počítače a konzole vyjít akční stealth adventura The Lord of the Rings: Gollum.