V průběhu minulého měsíce oznámil Focus Home Interactive dvě nové hry: roguelike akci Curse of the Dead Gods se zdánlivě nekonečným labyrintem a vesmírný sandbox Hardspace: Shipbreaker, ve kterém budete rozebírat obrovské kosmické lodě. Oba tituly byly v té době potvrzeny pro počítače a jako první budou dostupné v rámci předběžného přístupu na Steamu. Curse of the Dead Gods už tam je a Hardspace: Shipbreaker se objeví během letošního léta.

Pokud se řadíte mezi majitele konzole PlayStation 4 nebo Xbox One, tak pro vás máme dobrou zprávu. Obě hry budou v plné verzi dostupné i na těchto konzolí od Sony a Microsoftu. Curse of the Dead Gods hodlá Early Access opustit do konce roku 2020, zatímco u Hardspace: Shipbreaker zatím vývojáři nemají plán, vše bude záležet na zpětné vazbě od komunity.

Curse of the Dead Gods je roguelike akce, ve které se hráči podívat do chrámu plného monster, jam, pastí, a dokonce i bohů, kterým se budou muset postavit. Počítá se s vylepšováním dovedností pomocí speciálních mystických relikvií, přičemž cílem je hledat nevýslovné bohatství, věčný život a božskou sílu. Samotný chrám je zdánlivě nekonečným labyrintem.

Hardspace: Shipbreaker je vesmírný sandbox od tvůrců Homeworldu. Stanete se dělníkem, takzvaným shipbreakerem, jenž bude pomocí laserů a dalšího vybavení ve vesmíru rozebírat obrovské kosmické lodě. Nejprve je nutné si zakoupit práva na starou loď, poté do ní vyřezat vstupní otvory a pustit se do záchrany cenných materiálů a komponentů. Při tom všem je nutné být opatrný, abyste nezemřeli. Smrt je nesmírně nerentabilní.