Dámy a pánové, vážení fanoušci světa Pána prstenů z pera J. R. R. Tolkiena, dovolujeme si vám oznámit, že je ve vývoji nová MMORPG hra této značky. Na svědomí ji bude mít Amazon Game Studios, herní divize světoznámé společnosti Amazon, ve společnosti Leyou Technologies a Middle-earth Enterprises. Bude se jednat o free-to-play titul pro počítače a konzole. 

V tiskové zprávě Amazonu se konkrétnějšími informacemi neplýtvá, není znám ani datum vydání. Hra by neměla mít spojitost s filmovou trilogií Petera Jacksona, je založena na světě Tolkienových knížek. Na vývoji se podílí lidé, kteří mimo jiné dělají také na MMO hře New World. Viceprezident studia Christoph Hartman slibuje fanouškům doručení vysoce kvalitní hry a neskrývá nadšení z Tolkienova světa, ve kterém mohou talentovaní vývojáři ukázat, co v nich je.

Vhodné je také zmínit, že Amazon tak kromě herního Pána prstenů připravuje také nový seriál pro jeho sekci Prime Video. Oba dva projekty jsou samozřejmě připravovány separátně. 

Avšak jak moc nové MMORPG zaboduje, je těžká otázka. Už totiž existuje The Lord of the Rings Online, která se dodnes těší velké oblibě.