Hateři i fanoušci série Call of Duty se mohou připravit na tento čtvrtek, tedy 30. května, kdy proběhne oficiální představení nového dílu celosvětově úspěšné střílečky. Květnové představení chvilku před herní výstavou E3 je už zajetou tradicí, tudíž můžeme i předpokládat, že se nám nejdříve ukáže oznamovací trailer a první informace, načež E3 poslouží k ukázce multiplayeru. 

Ono už teď je známo hodně informací o novém Call of Duty, jen potřebují získat onen oficiální statut. A možná rovnou i potvrzení, že se bude jednat o next-gen titul. 

Takže na co se můžeme těšit? Jak se mluvilo už dříve a nyní tomu nasvědčují i zmíněné úniky, letošní Call of Duty bude skutečně staronovým Modern Warfare dílem. Bez číslovky, má se jednat o tzv. soft reboot - hra bude stavěná na pevných základech původního Modern Warfare, jiný tak bude například příběh. 

Co je zajímavé, (nový) Modern Warfare má být inspirovaný misí No Russian z Modern Warfare 2. Jedná se o poněkud kontroverzní misi, jež šla přeskočit, v níž jste měli za úkol rozpoutat s Makarovem na ruském letišti vysloveně teror. Je tak možné, že z hlediska příběhu by Modern Warfare nemusel být jen nějakou splácaninou, nýbrž by měl působit realisticky. 

Aktualizováno (29.5.2019 - 21:44)

Vývojáři Call of Duty vypustili na sociální sítě teaser lákající na zítřejší odhalení, které bude u nás probíhat v 19:00. Bude se snad jednat o další Modern Warfare? (Na obrázku je screen z představení Modern Warfare 2)