Na pokračování skvělé akční adventury The Legend of Zelda: Breath of the Wild, která vyšla na začátku roku 2017, si počkáme déle, než původně v Nintendu plánovali. Minulý rok v létě japonská společnost oznámila, že zahájila vývoj Breath of the Wild 2. Jak ale dnes přiznal Eiji Aonuma, tak si počkáme o něco déle.

„Před rokem v Directu jsme zmínili zahájení vývoje pokračování The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Mnoho lidí z celého světa hraje Breath of the Wild a já vám chci z celého srdce poděkovat. Co se pokračování týče, vytváříme ještě působivější hru, na kterou si fanoušci budou muset počkat o něco déle,“ uvedl Aonuma v tiskové zprávě.

Hráči ale nemusí smutnit. Nintendo totiž současně oznámilo náhradu. Hyrule Warriors: Age of Calamity je prequelem poslední Zeldy, odehrává se 100 let před příběhem Breath of the Wild a vyjde už v 20. 11. letošního roku na Switch.

Na vývoji Hyrule Warriors: Age of Calamity pracují v Koei Tecmo a přinesou hráčům možnost dozvědět se o událostech před příchodem do světa Breath of the Wild. Odvážlivci se zapojí do boje a dozví se nové informace o Zeldě, čtyřech šampionech a králi Hyrule. Těšit se můžete na známý svět, který uvidíte ze zcela jiné perspektivy - před objevením Calamity Ganona.

Přečtěte si také: Ve středu uvidíme hry, co vyjdou na Nintendo Switch

Ve hře budete hrát za různé hrdiny, včetně Linka a Zeldy, přičemž každá postava bude mít jedinečné dovednosti. Součástí bude i lokální kooperace pro dva hráče. Co se boje týče, ten bude velmi rychlý a čelit budete armádám všelijakých nepřátel. Cut-scény budou mít podobný styl jako Breath of the Wild.

Hyrule Warriors: Age of Calamity bude stát 60 dolarů/euro a připravte si 15,6 GB volného místa. Samozřejmostí je podpora třech herních režimů: TV mód, tablet a handheld.

Na začátku letošního roku bylo celkem prodáno 18 milionů kusů hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild.