Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Téměř žádné čekání při hraní Gran Turisma 7 slibuje Sony. Závodní hra na PlayStationu 5 využije všechny dostupné technologie. Titul bude postaven kolem rychlého SSD disku a nebude chybět podpora ray tracingu (sledování paprsků v reálném čase) pro ještě hezčí efekty. Nutno podotknout, že u každé PS5 exkluzivity mluví Sony o velmi rychlém načítání hry, stejně tak o ukládání, případně rychlém cestování.

- V Sea of Thieves se hlásí o pozornost flotila duchů. Do pirátské akce pro Xbox One a Windows 10 se flotila dostala v rámci bezplatné aktualizace Haunted Shores. Pokud hru zapnete, můžete se těšit na lodní souboje s takzvanými Ghost Ships. Jen pozor na jejich střely, jsou silnější než cokoliv, co dosud ve hře je dostupné. Na druhou stranu jejich lodě toho moc nevydrží. Tak hodně štěstí.

- Na Epic Games Store si můžete do knihovny přidat tahovou strategii Pathway. Příští čtvrtek ji vystřídá jiná strategie - The Escapists 2 z roku 2017.

- S předplatným Xbox Live Gold si na Xboxu One po dobu víkendu můžete bezplatně zahrát PES 2020, MotoGP 20 a Don’t Starve Together: Console Edition. Všechny tři hry jsou bezplatně k vyzkoušení v plné verzi bez omezení do pondělní deváté hodiny ranní. Už nyní byste měli mít možnost si je stáhnout z Xbox Store.

- Vraťme se ještě k EA Play Live. Společnost Electronic Arts pro Ninttendo Switch chystá sedm her, které vyjdou v následujících 12 měsících. Mezi nimi jsou Burnout Paradise a Apex Legends. Battle royale akce bude dokonce podporovat cross-play se všemi verzemi. Potvrzena byla i FIFA 21 pro Switch, ovšem nadále půjde o Legacy Edition - nečekejte tak žádné velké změny.

- Blíží se oznámení nového Crashe Bandicoota? Redakční tým amerického webu IGN obdržel tajemné puzzle. Activision podobným způsobem lákal na oznámení Spyro Reignited Trilogy i Crash Team Racing Nitro Fueled. Mezitím Summer Game Fest upozorňuje na pondělní oznámení. Konat se má v 17:00 našeho času.

- EA přidali na Steam hry Titanfall 2 a The Sims 4. Ty doplnily A Way Out, Dead Space 3, NFS: Most Wanted, Battlefield 1-5, Battlefield Hardline, Mass Effect 3, Mass Effect: Andromeda, Star Wars Battlefront 1-2, Dragon Age 2, Crysis 3, Dragon Age Inquisition a Mirror’s Edge Catalyst. Jak vidno, EA bude postupně na Steamu nabízet všechny své hry.

- NetherRealm Studios vypsalo nový inzerát. Hledá přes něj hlavního softwarového inženýra, který bude mít na starost grafickou vizi pro novou generaci konzolí. V inzerátu jsou přímo uvedeny značky Mortal Kombat a Injustice.

- Survival akce Green Hell obdržela velmi očekávanou aktualizace. Ta do polského titulu přidala kooperativní příběhový režim až pro čtyři hráče. Fanoušci si ho už dlouhou dobu přáli. Nyní se mohou vydat do amazonské džungle společně a zkusit přežít její nástrahy. Update je bezplatně dostupný pro všechny majitele hry. Do 25. června můžete Green Hell na Steamu koupit za 16,79 euro. Jde o slevu 20 procent.

- Máme tu dva nové obrázky z Horizon Forbidden West, které nám blíže ukazují svět, v němž se tahle PS5 exkluzivita bude odehrávat. Jen škoda, že vyjde nejdříve v roce 2021.

- Na novém projektu pracují také Crystal Dynamics. Britské studio, které je podepsáno za sérií Tomb Raider s Larou Croft a v současné době dodělává Marvel's Avengers, se snaží nalákat zkušené vývojáře do svého hlavního týmu v Redwood City v Kalifornii. Inzerát na pozici designéra bojového systému zmiňuje plánování, prototypování a vývoj bojových systému pro akční adventuru z pohledu třetí osoby. Třeba se dočkáme dalšího Tomb Raider.

- Nový obrázek z remaku Demon's Souls ukazuje Tower Knighta, jednoho z ikonických bossů, kterého mají jistě v živé paměti všichni, co tohle akční hardcore RPG od FromSoftware hráli.