Nightdive Studios se snaží přivést k životu další hru. Po enhanced verzi System Shocku, remasteru Forsaken a znovuzrození Turoka přichází na řadu klasická point-and click adventura z roku 1997 od Westwood Studios. Fanoušci Blade Runneru budou skákat radostí.

Blade Runner: Enhanced Edition vyjde koncem letošního roku pro PC (přes Steam), PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. K vylepšení Blade Runneru využili vývojáři z Nightdive Studios svůj KEX engine. Stejná technologie posloužila u System Shock: Enhanced Edition a Turoka. Zajímavé je, že původní zdrojový kód Blade Runneru byl ztracen poté, co se Westwood Studios v roce 2003 přestěhovali do Los Angeles po sloučení s Electronic Arts. Nightdive Studios použili reverzní inženýrství k obnově kódu.

Blade Runner: Enhanced Edition se pochlubí aktualizovanými modely postav, animacemi a cutscénami. Počítá se s podporou širokoúhlých obrazovek a s možností přizpůsobit si ovládání a využít gamepad. Generální ředitel Stephen Kick z Nightdive tvrdí, že si nová verze hry zachová vizi a hratelnost Westwoodu.

Point-and-click adventura Blade Runner z roku 1997 od Westwood Studios není přímou adaptací stejnojmenného filmu Ridleyho Scotta. Místo toho nabízí originální příběh, který je vyprávěn ve stejný okamžik jako příběh ve filmu, občas se dokonce příběhy protínají. Hlavní postavou je Ray McCoy a objevují se i někteří herci z filmu, třeba Sean Young.

O znovuzrození Blade Runneru se Nightdive Studios ve spolupráci s Alcon Entertainment snažili dlouho, ale nejprve musela proběhnou bitva o práva na hru. Na konci minulého roku se zadařilo a hra mohla být znovu vydána na GOG.com.