Mezinárodní švýcarská společnost GIANTS Software oznámila nový díl populární série Farming Simulator, ke které si postupem času našly cestu miliony hráčů po celém světě. Po třech letech se Farming Simulator vrací, aby byl větší a lepší než předešlé díly.

Nové plodiny, nové mapy, nové stroje a nové značky jsou jen začátek toho, co hráči mohou očekávat. Žhavou novinkou je proměnlivé roční období, které bude klást důraz na různé druhy zemědělských prací v průběhu celého roku na vylepšené alpské mapě Erlengrat z Farming Simulatoru 19 a dvou nových mapách. Jak se sami můžete přesvědčit z krátkého teaseru, tak mapy nově pokryje sníh. Ten už dříve do předešlých dílů přidala šikovná komunita formou modifikace.

„S novými funkcemi a vylepšenými umožní Farming Simulator 22 každému začínajícímu farmáři kreativně budovat svou farmu bez ohledu na věk nebo profesi ve skutečném životě. Buď samostatně, nebo v kooperativním multiplayeru až pro 8 hráčů na konzolích a až 16 hráčů na PC, Mac a Google Stadia,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Vývojáři, kteří mají kanceláře také v Brně, připravují více než 400 strojů a nástrojů od více než stovky autentických zemědělských značek různých kategoriích. Na hráče má čekat vylepšená a realistická simulace. Pro nové hráče má být snazší ponořit se do zemědělství, chovu zvířat a lesnictví. Dá se tedy očekávat podrobnější tutoriál.

Farming Simulator 22 je postaven na technologii GIANTS Engine 9 s mnoha technickými vylepšenými. Tisková zpráva slibuje realističtější umělou inteligenci a bohatší herní světy. Díky těmto světům mají být hráči hloubě vtaženi do virtuálního zemědělského životního stylu: Například zvuky motorů traktorů budou realističtější, uslyšíte i zvuky převodovky a další dozvuky z motoru.

V neposlední řadě je slibován lepší výkon na všech platformách. O něj se postará podpora DirectX 12 pro Windows, streamování textur, více vláknová optimalizace, okluze a anti-aliasing. Díky tomu všemu má jít o mezník v historii série i společnosti GIANTS Software, která si Farming Simulator 22 sama vydá. Nemluvě o komplexnějších modifikacích, které budou moci hráči vytvářet a sdílet.

Farming Simulator 22 vyjde v průběhu letošního podzimu na PC, PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Mac a Stadia.

Vypadá to, že rok navíc se vyplácí. Nový Farming Simulator měl původně vyjít v minulém roce. Vývojáři si ale vzali čas navíc, aby mohli sérii posunout a využít novou generaci konzolí. Roční období je velmi dobrá zpráva, stejně tak lepší umělá inteligence a posun v simulaci. Fanoušci už dlouho volají po lepší AI, která by dokázala například odvést vlek s obilím z pole do sýpky. Tak uvidíme, zda je GIANTS Software vyslyší.