Ovladač, nepostradatelná část každé herní konzole. Zatímco Sony šlo u svých ovladačů cestou zabudovaných nabíjecích baterií, tak Microsoft využíval klasické AA baterie, a to i u svých novější konzolí. Dokonce u toho chce zůstat i v případě nadcházejícího Xboxu Series X, který nám mimo jiné nabídne inovativní ovladač s tlačítkem sdílení a vylepšeným d-padem či analogovými páčkami.

Pro spoustu lidí je to nepochopitelné rozhodnutí. Tak proč Microsoft trvá na využívání těchto klasických baterií namísto zabudovaných nabíjecích baterií? Prý mu jde o to dát hráčům možnosti a být flexibilní. Jason Ronald, partner pro řízení programu u Xboxu, řekl, že rozdělení mezi lidmi, kteří chtějí dobíjecí ovladač, a těmi, kteří dávají přednost bateriím, je zhruba 50/50, takže se snaží vyhovět oběma stranám a nabízejí možnost využívat jak AA baterie, tak i dobíjecí pack, jenž se prodává samostatně.

„Existuje silný tábor, který opravdu chce AA baterie. Takže nabízet flexibilitu je způsob, jak potěšit obě skupiny lidí ... Můžete použít dobíjecí baterie a funguje to stejně jako u Elite ovladače, jde o samostatnou věc,” řekl Jason Ronald pro Digital Foundry.

Zabudované baterie nebo ne. Jedno je jasné, Xbox Series X dorazí do našich obchodů koncem letošního roku. Více informací o konzoli se dočtete v našem podrobnějším článku.