Jeden z uživatelů Redditu, který je známý pod přezdívkou dospaquetes, se rozhodl, že podrobí ovladač DualSense pro PlayStation 5 podrobnému testu zaměřeného na jeho latenci. K tomuto rozhodnutí došel, jelikož DualShock 4 pro PlayStation 4 měl horší odezvu, pokud jste hráli s ovladačem připojeným pomocí kabelu. Zatímco když jste využili bezdrátového připojení, odezva byla o něco lepší.

Výsledek u DualSense byl dosti překvapivý. Ovladač nevykazoval žádné známky výkyvu odezvy. Takže ať už hrajete s ovladačem připojeným pomocí kabelu či bezdrátově, latence je stále stejná. Dospaquetes pro jistotu uvedl, že při testování byl kousek od konzole.

Přečtěte si také: PlayStation chystá DualSense V2 s výrazně delší výdrží

Samozřejmě kvalita odezvy se může lišit v závislosti na vaší vzdálenosti od konzole. Velkou roli také mohou hrát překážky, které by mohly bránit kvalitnímu připojení. Aby měl dospaquetes dostatek dat, podrobil DualSense testu hned v několika různých hrách. Mezi nimi bylo například Astro's Playroom, Spider-Man Remastered, Call of Duty Black Ops Cold War a Rocket League.

U prvních tří nebyl nalezen žádný rozdíl v odezvě v obou případech připojení. Jediný rozdíl byl zaznamenán při hraní Rocket League (na PS4 i PS5), ze kterého vyšlo lépe bezdrátové připojení ovladače DualShock 4.