Do Overwatche se blíží 12. sezóna a spolu s ní i nový hrdina, tentokrát to bude křeček se jménem Hammond, který se však ve hře nachází pod jménem Wrecking Ball. Jméno je očividně odvozeno od robota, kterého Hammond používá, aby dokázal bojovat. 28. hrdina je prvním hit-scan tankem ve hře, podle vývojářů si totiž prý někteří stále nedokázali ztotožnit se stylem tanků, kteří se ve hře nacházejí.

Schopnosti

Quad Cannons:

Jak už bylo zmíněno, Wrecking Ball je prvním hit-scan tankem ve hře, což znamená, že jeho projektily nemají "travel time" a zasahují tak cíl okamžitě po výstřelu. Takovouto mechaniku využívají hrdinové jako například McCree nebo Solider:76. Hammondovy kanóny mají 80 nábojů v zásobníku a mají relativně malý rozptyl, po 15 metrech jim však začne snižovat poškození, Hammond je tak idealní tank na střední vzdálenost. 

Roll + Grappling Claw + Piledriver:

Hlavní schopností tohoto hrdiny je Roll, který mu umožní schovat se do svého robota a velmi rychle se kutálet po mapě. Na tuto schopnost navazuje  Grappling Claw, což je hák, který se dá použít pouze pokud se nacházíte ve svém robotovi. Hák vás sice nepřitahuje, stejně jako Widowmaker, můžete se kolem něj ale obtočit a využít setrvačnost na zvýšení rychlosti a odhození nepřátel. Hákem se samozřejmě můžete vyhodit i do vzduchu a následně použít Hammondovu 3. schopnost: Piledriver, která vás prudce vrhne k zemi a vyhodí nepřátele opačným směrem.

Adaptive Shield:

Tato schopnost vám poskytne 100 jednotek štítu za každého nepřítele nacházejícího se v okruhu 7 metrů. Ničení štítu zároveň nepřátelům nenabíjí jejich ultimátní schopnosti, přestože se to může zdát jako malý detail, na vysoké, kompetitivní, úrovni to může znamenat mnoho. 

Minefield:

Hammondovou ultimátní schopností je Minefield. Vypustí 15 min v okruhu 6 metrů, které explodují při kontaktu s nepřítelem. Jejich okruh je také ovlivněn vaší výškou od země. Pokud tak vyletíte nad zem, můžete zaminovat mnohem větší území.

Příběh

Příběh Hammonda je podobný jako ten Winstonův, oba se totiž nacházeli na stejné měsíční základně a oba byli geneticky modifikovaní. Když se však Winston chystal na svůj let na zem, podařilo se Hammondovi uprchnout v záchranném modulu a přistát v blízkosti Junkertownu, kde si svůj modul obrnil a vyzbrojil. Následně se účastnil v zápasech v Junkertownu, kde se stal prakticky šampiónem. Díky jeho výdělkům z vyhraných zápasů si mohl svého robota vylepšit a nyní hledá po světě nová dobrodružství.

Wrecking Ball se zatím nachází pouze na PTR serverech, během několika dnů by se však měl dostat i na ty oficiální.