Bez měsíce a několika dnů to trvalo rok. Rok čekají fanoušci po oznámení druhého Outcastu na nové informace, ale to je nic oproti tomu, když si vezmeme, že od vydání prvního dílu této oceňované akční adventury uplynulo přes 20 let.

Dnes se Outcast 2: A New Beginning ukázal v novém traileru. V něm vidíme kousek gameplaye, který vyzdvihuje hlavního hrdinu Cuttera Sladea a jeho vybavení v podobě jetpacku a wingsuitu, díky němuž se může rychle pohybovat po světě Adelpha. Vidíme také spoustu rozmanitých prostředí a otevřený svět vypadá docela masivně. Z různých modulárních dílů si budete moci vyrobit unikátní zbraně a souboje vypadají poměrně svižně.

„Původní tým, který stál za Outcast 1, se dal opět dohromady a vytváří tento fascinující svět plný nebezpečných tvorů a domova talanského lidu – prastaré kultury, jejíž osud je nyní nerozlučně spojen se Zemí po událostech první hry. Vy hrajete za Cuttera Sladea, bývalého člena Navy SEAL, který má stejný suchý humor jako tehdy v 90. letech – svět kolem něj se však změnil, a tak se nakonec změní i on,“ uvádí tisková zpráva.

Vlastnosti hry:

- Pomocí svého jetpacku skákejte, plachtěte a rychle se pohybujte po fantaskním herním otevřeném světě.

- Kombinujte desítky různých modulů a vytvořte si osobní zbraň, díky které zničíte robotické vetřelce.

- Užijte si naprostou kontrolu nad přístupem k příběhu a postupujte v tomto nelineárním světě vlastním tempem.

- Prozkoumejte svět bez hranic, objevujte ukryté chrámy a nebezpečná zvířata.

- Seznamte se s talanskou kulturou, zatímco jim budete pomáhat osvobozovat vesnice, abyste získali prastaré talanské schopnosti, které využívají sílu přírody, jež může zničit vaše nepřátele.

- Užijte si nádherný, ručně vyrobený svět, za doprovodu epického soundtracku, který složil původní skladatel hudby ke hře Outcast Lennie Moore.

Hra je v přípravě pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale bohužel jako u spousty jiných projektů od THQ Nordic, tak ani zde neznáme datum vydání.