Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Cliff Bleszinski, herní designér, otec Gears of War, tvůrce Unrealu a spoluzakladatel Boss Key Productions, se loučí s herním průmyslem. Po neúspěchu s LawBreakers a Radical Heights si dal pauzu a nyní se rozhodl, že je čas posunout se dál.

CliffyB děkuje fanouškům za podporu a vzkazuje, že vydělal dost peněz, aby mohl dělat něco jiného. Prý ho dvacet pět let v oboru téměř zabilo. Pokud by se někdy měl vrátit, musí to být podle jeho podmínek. „Myslím to vážně, mám vysoký krevní tlak a vážné žaludeční potíže,“ dodal s tím, že tato práce je dost stresující.

- Na oficiálním twitterovém účtu PlayStationu se včera objevila zpráva s Jinem z Ghost of Tsushima, aby si hráči našli čas na odpočinek a přemýšlení. Mnozí si to ale přebrali po svém a vlákno se zaplnilo zprávami a vtípky. Většina se točí kolem dlouhého čekání na odhalení ceny a data vydání PlayStationu 5. Mezitím se spekuluje nad prezentací. Někteří tvrdí, že bude zítra, to ale Sony včera odmítla s tím, že tento týden patří PS VR. Další neoficiální informace mluví o datech 17. nebo 24. 9. Tak uvidíme.

- Studio Infinity Ward bylo nuceno deaktivovat všechna vozidla v Call of Duty Warzone. V souvislosti s vozidly se totiž ve hře objevil závažný problém, který v určitém bodě mapy vyzýval hráče, aby se vrátili do bojové oblasti, ovšem odpočet zamrzl, hráči mohli pokračovat v jízdě, ale nemohli vystoupit z vozidla. Aby toho nebylo málo, tak po určité době se hra vypla, a to pro celou lobby. Jednoduše server spadl.

- Digitální událost Minecraft Live se bude konat 3. 10. 2020. Začátek začne v šest večer našeho času a mimo jiné můžeme čekat informace o tom, na čem ve studiu Mojang ve spojení s Minecraftem pracují.

- Do 15. 9. můžete využít slevy a koupit si The Last of Us Part II za zvýhodněnou cenu 1399 Kč, například na CZC.cz.

- Včera to byly dva roky od vydání Marvel's Spider-Man od Insomniac Games a Sony. Jak se vám dobrodružství pavoučího muže, které vyšlo výhradně na PS4 s českými titulky, líbilo?

- Sony má nový patent. Ten naznačuje, že by PlayStation 5 mohla být kompatibilní s PSP a PS Vita. V patentu jsou uvedeny také staré gamepady, PS VR, kamery PlayStation, myš i klávesnice. Vypadá to, že se u PS5 počítá s Remote Play.

Přečtěte si také: Vysvětlení pochybností nad celosvětovým vydáním PS5, drzost EA, dlouhé čekání

- Survival Chernobylite od polského studia The Farm 51 se v předběžném přístupu postupně rozrůstá, aby plná verze byla hotová v následujících měsících, nejpozději na začátku roku 2021. Hra nyní obdržela bezplatnou aktualizaci, která hráče zavede do nové oblasti. Tou je vězení, kde číhá nový druh nepřátel. Vývojáři rovněž vylepšili některé aspekty, včetně NPC. V roce 2021 se očekává vydání PS4 verze.

- Super Smash Bros. Ultimate se řadí mezi nejpopulárnější tituly pro Nintendo Switch. Masahira Sakurai v novém čísle magazínu Famitsu prozradil, že exkluzivita od Nintenda prodala více než 20 milionů kusů po celém světě.

- Pro Nintendo jsou potěšující také statistiky ze Super Mario Maker 2. Hráči v této 2D plošinovce vytvořili přes 20 milionů úrovní. Hra vyšla před 14 měsíci. Počet úrovní se měl za posledních devět měsíců zdvojnásobit.

- Podívat se můžete na čtyři koncepty ze zrušeného projektu Invaders od Turtle Rock Studios. Podle všeho mělo jít o nástupce kooperativní akce Left 4 Dead a bojovat jsme měli s mimozemšťany v post-apokalyptické verzi Spojeného království. Každý hrdina měl mít příběhové pozadí, jedinečné zbraně a vlastní sadu dovedností a vybavení. Artworky se objevily na profilu designéra Anthonyho Sixta a umožňují nám si prohlédnout ohavné protivníky.

A jsme na konci dnešního Stručně, které vyšlo později, ale do devíti jsem ho stihl. Přeji vám příjemný den a já se jdu věnovat dalším novinkám a článkům.