Ve středu nám Glen Schofield sliboval, že na The Game Awards bude odhalena jeho nová hra. Otec Dead Space a spoluzakladatel Sledgehammer Games (tvůrci Modern Warfare 3, Advanced Warfare a WWI) nekecal. V přímém přenosu jsme mohli sledovat dvouminutový trailer představující The Callisto Protocol.

Původně se objevovaly zprávy, že Schofield v novém studiu Striking Distance pracuje na příběhovém PUBG. Místo toho tu ale máme příjemné překvapení. The Callisto Protocol je survival horor z pohledu třetí osoby a je určen čistě pro jednoho hráče.

Titul nás zavede do vězení Black Iron postaveného na jovianském měsíci Callisto. Vše se odehrává v roce 2320. Naším úkolem bude uniknout hrůzostrašným tvorům, kteří převzali kontrolu nad tímto zařízením.

Z Wikipedie: „Callisto je druhým největším z Jupiterových měsíců a třetím největším měsícem ve sluneční soustavě po Jupiterově Ganymedu a Saturnově Titanu. Callisto má průměr 4 820 km, takže dosahuje přibližně 99 % velikosti planety Merkur, ale pouze asi třetiny jeho hmotnosti. Obíhá jako čtvrtý nejvzdálenější měsíc z Galileových měsíců se střední vzdáleností asi 1 880 000 km.“

Filmové scény, které doprovázejí oznámení nové hry autora Dead Space, načrtly hororový zážitek, který je určen pro jednoho hráče. V doprovodné tiskové zprávě se dočteme o hrůzách, akci a pohlcujícím příběhu. To vše má stanovit nový standard interaktivních hororů.

„The Callisto Protocol je vyvrcholením mého vývoje her. Postavili jsme prvotřídní studio složené z vášnivých vývojářů, kteří jsou připraveni se znovu ponořit do jednoho z našich nejoblíbenějších žánrů - horor a survival. Pracujeme na jedné z nejděsivějších her všech dob,“ dodal Glen Schofield, zakladatel a generální ředitel Striking Distance Studios.

The Callisto Protocol můžete očekávat v roce 2022 pro PC a konzole. Jelikož je několikrát zmíněn next-gen, tak můžeme s největší pravděpodobností vyloučit PS4 a Xbox One. Místo nich si zahrajeme na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Další informace se dozvíme příští rok.