„Docela se divím, že GDC ještě nezrušili úplně. Ruší se teď spoustu akcí,“ napsala u včerejší novinky s informací o neúčastni Microsoftu, Epicu a Unity na letošní konferenci vývojářů Ituzina. A měla pravdu. Omluvenek z důvodů obav z čínského koronaviru COVID-19 každým dnem přibývalo a došlo k nevyhnutelnému.

GDC 2020 v San Franciscu je oficiálně odloženo. Vývojářská konference se měla konat ve dnech 16. až 20. 3. Nově proběhne během letošního léta, aby se jí účastnily všechny společnosti. Omluvenku totiž poslalo vedení Facebooku, Sony, Kojima Productions, Electronic Arts, Microsoftu, Epicu, Unity, CD Projektu RED nebo PUBG Corp. Firmy Square Enix a Capcom zase hodlaly svou účast na GDC minimalizovat a nevyslat do Spojených států své japonské zaměstnance.

„Po konzultaci s našimi partnery a komunitou jsme se rozhodli odložit Game Developers Conference z března letošního roku. Jsme opravdu naštvaní a zklamaní, že v tuto chvíli nemůžeme akci uspořádat, ale máme v úmyslu vše udělat během léta. Spolupracujeme s našimi partnery, abychom vše dokončili a v nadcházejících týdnech budeme sdílet více informací o našich plánech,“ napsali organizátoři GDC.