Herní streamovací platforma GeForce NOW aktuálně nabízí tři typy členství. Bezplatné s omezením hrací doby na jednu hodinu a základní herní sestavou. Dále Priority s GeForce RTX, přednostním přístupem na servery, rozlišením až 1080p při 60 FPS a délkou relace 6 hodin. A nakonec novinku RTX 3080 s možností hrát na serveru osazeném stejnojmennou grafickou kartou při rozlišení až 1440p při 120 FPS a délkou relace 8 hodin. 

Parametry členství jsou popsané jasně, ale jsou uvedené informace pravdivé? Na Redditu a dalších internetových fórech se v poslední rozšířily pochybnosti, zda údaj o 60 FPS platí u všech her. Některé tituly evidentně běží na nižším frameratu. Že by šlo o chybu? Nebo limit stanovený vývojáři? Jednomu hráči to nedalo a obrátil si na technickou podporu platformu s dotazem, zda jsou nižší FPS při hraní Guardians of Galaxy důsledkem bugu. Zástupce společnosti NVIDIA odpověděl narovinu: „Některé hry, například Cyberpunk 2077 (který běží na 45 FPS) mají na GFN nastaven limit FPS. Hra Guardians of Galaxy je omezena 50 FPS. Nejedná se o chybu.“

Na stránce zákaznické podpory se poté objevil seznam her, kterých se to týká, a vysvětlení. Mimochodem, hra Guardians of Galaxy na seznamu není, ač technická podpora přiznala, že i tato hra má omezení FPS. Seznam tedy pravděpodobně není kompletní.

HraOptimální nastavení
Dauntless55 FPS
Immortals Fenyx Rising48 FPS
Cyberpunk 207745 FPS
Assassin’s Creed Odyssey45 FPS
Jurassic World Evolution50 FPS
Dyson Sphere Program50 FPS
Valheim50 FPS
Path of Exile50 FPS
Outriders50 FPS
Kenshi50 FPS
Biomutant50 FPS
Dying Light50 FPS

U většiny z více než 1100 her, vysvětluje NVIDIA, jsou FPS zastropeny hodnotou 60 (nebo vyšší). „Existují ale výjimky, které na GPU využívaných předplatiteli členství Priority neběží při 60 FPS dostatečně dobře,“ vysvětluje stránka podpory. To je důvod, proč byl strop pro FPS snížen pod 60 FPS a proč ani uživatelé nemají možnost jej ručně přenastavit. „Jde nám o to, aby předplatitelé Priority členství měli konzistentní a vysoce kvalitní herní zážitky,“ píše se na webu podpory.

Týká se to jen předplatného Founders. U plánu RTX 3080 za 448 Kč měsíčně (při platbě na půl roku) žádná omezení nastavena nejsou. Zástupce společnosti nepředpokládá, že by se to do budoucna změnilo, ale dodává, že „nelze předvídat požadavky dosud nevydaných her.“