Aktualizace: Aktualizace 1.41 je od dnešního dne (15. 7. 2021) dostupná také pro Euro Truck Simulator 2, přidává multiplayerový mód Convoy. Více o něm níže v původní zprávě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Aktualizace 1.41 s očekávaným multiplayerovým módem nazvaným Convoy je tady. Včera odpoledne se poprvé mohli do rozsáhlého online světa rozjet hráči American Truck Simulatoru a brzy se mají dočkat hráči Euro Truck Simulatoru 2. Pražské studio SCS Software zveřejnění updatu očekává v následujících dnech.

Vydání aktualizace 1.41 u American Truck Simulatoru předcházelo detailní testování, aby vše fungovalo tak jak má. Dosud mohli hráči jezdit společně prostřednictvím neoficiálních modifikací. Ty nefungovaly úplně špatně, ovšem není nad oficiální podporu.

Společně s těmito informacemi byl publikován trailer, jenž na Convoy ve hrách Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator láká. Podívat se na něj můžete úplně nahoře.

Přečtěte si také: Další destinací American Truck Simulatoru je rozsáhlý Texas

Řidiči virtuálních kamionů mohou pořádat vlastní relace a klidně svou místnost chránit heslem, aby se mohli připojit jen přátelé. Multiplayer podporuje synchronizovaný provoz s umělou inteligencí, čas i počasí. Hráči mají možnost vybrat si stejný náklad, aby měli totožný cíl a užili si cestu rozsáhlým otevřeným světem společně.

Convoy je určen až pro 8 hráčů a hostitel je zároveň správcem. Můžete nastavovat různé podmínky a vyhazovat jiné hráče. Všichni mezi sebou mohou komunikovat skrz CB vysílačku (aktivuje se klávesou X).

Komunita už dnes doufá, že maximální počet hráčů postupně poroste, stejně tak doufá ve zprovoznění modifikací. Mody nejsou v oficiálním multiplayeru v současné době podporovány, ale SCS Software přislíbili jejich podporu v dohledné době.

Přečtěte si také: Nová generace kamionů DAF rozšiřuje Euro Truck Simulator 2

American Truck Simulator s aktualizací 1.41 přivítal první část vylepšené Kalifornie. První stát hry se postupně dočká přepracování rozložení silnic a dalších novinek, včetně zemědělských stanic. V nich na hráče čekají kontroly komodit a dokladů. Fungují na podobném principu jako vážení.

Na závěr menší teaser. SCS Software v rámci American Truck Simulatoru lákají na Big Idaho Potato Truck. Snímek z kamery pochází z farmy v Idaho a vše nasvědčuje tomu, že hru čeká speciální událost ve znamení tohoto kamionu s obrovskou bramborou.