Po řadě spekulací přichází Electronic Arts s prvními detailnějšími informacemi o novém Battlefieldu, který vyjde koncem letošního roku na počítače a konzole. Společnost dříve mluvila o PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S, ale neoficiálně byly zmiňovány i verze pro PS4 a Xbox One. Ty zatím potvrzeny nebyly, ale ani vyvráceny.

Tvůrci o letošním Battlefieldu mluví jako o nové generaci. Na hře pracuje vůbec největší vývojový tým. Původní tým z EA DICE doplňují lidé z Criterionu a DICE LA, aby společně uskutečnili vizi hry, zatímco tým v Göteborgu posunuje technologii ve hře na novou úroveň.

„Právě teď se soustředíme na každodenní testování: zdokonalování, vyvažování a zajištění toho, abychom vytvořili co nejlepší Battlefield. Můžu vám říct, že jde o odvážný krok. Má vše, co na Battlefieldu máme rádi – a všechno to posouvá na další úroveň. Epický rozsah. Totální válčení. Šílené a nečekané okamžiky. Destrukce měnící prostředí. Masivní bitvy nabité více hráči a šílenstvím než kdy předtím. To vše rozpohybuje výkon konzolí a počítačů nové generace,“ píše ve zprávě Oskar Gabrielson, generální manažer DICE.

Nový Battlefield má být brzy představen.

Přečtěte si také: Takhle má vypadat nový Battlefield

To ale není vše. V roce 2022 přijde Battlefield na chytré telefony a tablety. Po letech prototypování na něm pracuje studio Industrial Toys ve spolupráci s DICE. Také má přinést totální válku.

„Je nutné chápat, že jde o samostatnou hru. Je naprosto jiná než hra, kterou tvoříme pro konzole a PC, a je určená speciálně pro mobilní platformu. Společnost iToys ji vytváří úplně od základu. Battlefield na mobilech se tak stane skutečností a vy se můžete těšit na plnohodnotnou hru, ve které budou hrát podstatnou roli dovednosti. Tato mobilní hra nyní přechází do fáze testování, aby mohla být vydána už příští rok. Můžete tedy očekávat další podrobnosti.“

„Nemůžu se dočkat, až vám ty dva nové Battlefieldy ukážeme! Zatím ale zůstaňte zdraví a hrajte Battlefield!,“ dodal Gabrielson s tím, že naslouchají podnětům komunity.

SOUHRN SPEKULACÍ

- Nový Battlefield mají obohatit přírodní katastrofy, které výrazně upraví mapu a mohou dokonce zničit budovy - tornádo, povodeň, sopečná erupce a zemětřesení.

- Revoluční kampaň zasazena do moderní doby. Přesunout se máme o 10 let do budoucnosti a být součástí konfliktu dvou supervelmocí: Spojených států amerických a Ruska. Během hry budeme využívat vojenské vybavení, s kterým v současné době armáda teprve experimentuje. Jedná se například o vojenské roboty, drony a tryskové batohy. Krom toho dojde na klasické zbraně a obvyklé tanky a vrtulníky.

- Hrát máme za tým specialistů, kterému budeme velet a vybírat si, za kterou supervelmoc budeme bojovat. Henderson dokonce mluví o možnosti manévrovat mezi USA a Ruskem a plnit rozkazy pro obě strany. To má hra nechat na vás a vy si máte pamatovat, že váš tým specialistů má být pro ně cenným přínosem. 

- Příběhová kampaň má podporovat kooperaci, abyste si mohli zahrát s kamarádem. Jiní insideři mluvili o Kazachstánu jako hlavním bojišti příběhové kampaně.