Stále zvětšující se vlna popularity headsetů pro virtuální realitu znamená především více her. Toho si je vědomo hodně vývojářů a nezávislí vývojáři z Rebellion jakbysmet. Ti stojí zejména za populární sérií Sniper Elite a jejím spin-offem Zombie Army, a právě ona se co nevidět dočká dalšího dílu.

8. července/júla totiž bude vycházet Sniper Elite VR pro PS VR na PlayStationu 4 a počítačové headsety pro virtuální realitu (PC VR). Toto oznámení doprovází poměrně krátký gameplay trailer, který paradoxně více než toho odstřelování ukazuje střílení ze samopalů. Což zároveň ukazuje, že se hra přece jenom bude držet své „klasické předlohy“.

Samotná série je totiž kromě zacházení s odstřelovacími puškami zaměřená také na plížení, infiltrace a sabotážní akce. Toho by se hra měla rozhodně držet. Vývojáři slibují záživné přestřelky, příběhovou kampaň s 18 misemi, možnost volného pohybu a taktizování, autentické zbraně z období druhé světové války a slavný „x-ray kill-cam“ pohled, kdy sledujete kulku, jak prostřelí váš cíl.

Přečtěte si také: Sniper Elite 5 bude k dostání v kompletní edici