V 19:00 odstartuje druhý ročník festivalu na oslavu českých a slovenských her, a to nejen na Steamu pro PC, ale také pro konzole PlayStation, Xbox a Nintendo Switch, stejně tak pro iOS a Android.

Slevy a vše kolem nich tentokrát probíhají u příležitosti státního svátku 17. 11., který slaví všichni lidé z České a Slovenské republiky na památku událostí z let 1939 a 1989.

„Den boje za svobodu a demokracii se primárně váže k roku 89 a tzv. Sametové revoluci, která znamenala mírumilovné předání moci a nástup demokracie a představuje počátek svobodného podnikání v našich zemích včetně herního průmyslu, který se v průběhu 90. let postupně rozvinul až do dnešní podoby,“ uvádí tisková zpráva.

Do druhého ročníku akce Czech & Slovak Games Week se na Steamu zapojilo 223 her od 92 studií. Ve slevách, které probíhají od 15. do 22. 11. 2021, se mají postupně objevit další tituly. Na vše by měla lákat homepage platformy od Valve.

Na Steamu vás může zaujmout například 50% sleva na remake legendární první Mafie v názvem Mafia: Definitive Edition s českým dabingem, která se prodává za 19,99 eur. Dále slovenská budovatelská strategie Workers & Resources: Soviet Republic, Factorio, středověké Kingdom Come: Deliverance od Dana Vávry, VR hit Beat Saber, novinka Happy Game a old school střílečka Hrot.

Ve slevě nemůže chybět také survival DayZ a vojenská simulace Arma 3 od Bohemia Interactive, stálice SCS Software v podobě Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator, včetně DLC, simulátor bezdomovce Hobo: Tough Life, nová historická plošinovka ArtFormer, Space Enginners, manažerský Project Hospital, dungeon crawler RPG Vaporum: Lockdown, metroidvanie Feudal Alloy, průzkum labyrintu v The Keep nebo adventura Ve stínu havrana.

Nejde ale pouze o Steam, české a slovenské hry ve slevě najdete postupně také na GOG.com, PlayStation Store, Xbox Store, Nintendo eShopu, App Store nebo Google Play. I když na těchto platformách jich ve slevě nebude tolik.

Czech & Slovak Games Week 2021 není jen o slevách. Už dnes od 19:00 zjistíme, kdo vyhraje ocenění v CZ/SK Game Jam Weeku 2021. Tím hlavním ale bude sledování nominací na Českou hru roku a hlasování pro českou hru dekády v úterý 16. 11. od 19:00. Organizátorem je INDIAN.

Ve středu 17. 11. od 19:00 budete moci sledovat nově odhalené hry v Czech and Slovak Games Week Direct Showcase a od 19. do 20. 11. poslouchat diskuse a panely na Game Developers Session. Během celého týdne navíc probíhají streamy vývojářů na Steamu.

Celý program naleznete zde.