Před pár dny Norman Reedus v jednom rozhovoru potvrdil vývoj pokračování Death Stranding. Hideo Kojima na to o víkendu zdánlivě reaguje v záhadném tweetu s odplatou.

Herci, který se v Death Stranding zhostil role hlavního hrdiny Sama Portera Bridgese, vzkázal, že má jít do svého soukromého pokoje. To je narážka na soukromý pokoj z Death Stranding, což je bezpečný prostor, kde se Sam zotavuje.

Na tom by ještě nic nebylo. Ke vzkazu ovšem přiložil tři fotografie. Na jedné vidíme Kojimu, jak se ohání ikonickou baseballovou pálkou Negana ze seriálu The Walking Dead (Živí mrtví). Na další ilustraci odplaty, kdy japonský designér a scenárista stojí za Reedusem a chystá se ho praštit onou pálkou. To je mimochodem jedna z nejslavnějších scén seriálu a Reedus ji v seriálu zažil na vlastní kůži.

Je to konec velkého přátelství? Vůbec ne, jak vidíme na třetí fotce. Takto rychle zveřejněná reakce nasvědčuje tomu, že vše bylo předem plánováno. Možná i samotné vyzrazení hry. V druhém případě mohl Reedus upozornit Kojimu, že o Death Stranding 2 omylem promluvil v rozhovoru, který vyjde tehdy a tehdy.

Podle slov Normana Reeduse to vypadá, že Death Stranding 2 je na začátku vývoje. Jeden z insiderů tvrdí, že Kojima chystá ještě jeden projekt. Ten by měl být mnohem dále, a to z důvodu, že jeho oznámení se očekávalo už na konci roku 2021. Nadále se spekuluje, že to může být Silent Hill. Další možností je projekt s Microsoftem založený na cloudu. I o něm se kdysi neoficiálně mluvilo.